MŠ U Slunečních hodin

30. 10. 2015

Podzimní zprávičky z MŠ U Slunečních hodin

Podzim přivítal děti plnou náručí darů z lesa i našich zahrádek. Lesní plody na vycházkách sbíráme do košíčků a sušíme na výrobu podzimních skřítků nebo vánočních dekorací.

Na zahradě školky děti sklidily dýňovou úrodu, která je odměnou za pravidelnou péči. Nádherné tvary dýní jsou výtvarnou inspirací a potěší na výstavě nejen děti, ale i rodiče.

Nejvíce si s dětmi povídáme o sklizni ovoce a zeleniny v této roční době, hlavně však o sklizni ovoce u nás nejrozšířenějším – jablku. Během ,,jablíčkového týdne“ děti ovoce strouhaly a připravovaly salát, otisky jablíček zase ,,zavařovaly“ do sklenic. Předškoláci i menší děti si vyzkoušeli moštování, ochutnávali šťávu z jablíček, hrušek i mrkví. A protože dobroty pro děti u nás vaří každý den paní kuchařky, šly jim děti poděkovat a na oplátku donesly ochutnat vlastní domácí mošt.

Ovocné dny jsme zakončili společnou akcí s rodiči na zahradě školky,,pečením jablíček.“ Děti i jejich sourozenci si mohli jablíčko nejen opéct, ale vyzkoušeli si i několik aktivit na zahradě – stopovali, chytali jelena, přecházeli brod, nosili jablíčka na hlavě či si ,,hlavu lámali“ nad tangramy a beruškovým hlavolamem. Domů nás zahnala až tma a dohasínající oheň.

Ivana Vašinová

za MŠ U Slunečních hodin

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena