MŠ U Slunečních hodin

27. 11. 2015

Zprávičky od hodin, poděkování

V tomto měsíci jsme se ve školce U Slunečních hodin učili znát své tělo, povídali jsme si o kostech a svalech a učili se o ně správně pečovat. Paní učitelky si řekli, že by bylo fajn, kdybychom se ho naučily i ošetřit, a tak k nám do školky pozvaly prima záchranáře. Přijel náš nový kamarád Kryštůfek (Kryštůfek je postavička, co bydlí v každé sanitce, aby se tam děti nebály) a vzal s sebou Pepu a Zbynďu. Pepa nám ukázal, jak se ošetřují rány a fixují zlomeniny a taky nám řekl, co máme dělat, když uvidíme někoho zraněného. Teď už umíme nejen zavolat dospěláka, ale můžeme mu i poradit číslo na naše kamarády 155. Zbynďa u nás na dvorku zaparkoval záchranku! A my si jí mohly prohlédnout, celou jí prolézt a sednout si za volant. Taky nám ukázal, co všechno se v sanitce vozí a my si to mohly ozkoušet. Domů jsme si odnesly nejen nové vědomosti, ale i figurku záchranáře Pepy, kterou jsme si během záchranářské návštěvy mohly vyrobit. Na jaře k nám přijedou zas a my už se jich nemůžeme dočkat!

Děti od Hodin

 

Sluníčkové děti U Hodin

Asi málokterý rodič školkového dítěte v Říčanech má teď důvod ke stížnostem. Předchozí zoufalá situace se zlepšila a do městských školek teď běžně chodí i tříleté děti. Přesto je jistě mnoho rodičů, kteří mají s dětmi ve školce různé starosti. Mám na mysli děti, které tak nějak úplně nezapadají a jejich rodiče se často potýkají s problémy jak zvládnout běžný školkový chod. Patříme mezi ně. Máme doma dvě děti školkového věku a obě potřebují značnou dávku pochopení a individuálního přístupu, aby zvládaly každodenní pobyt ve školkovém kolektivu. Tedy požadavky, které jsou u většiny "státních školek" velmi neoblíbené a často nerealizovatelné.

Měli jsme ale velké štěstí, že nám obě děti přijali do školky U Slunečních hodin. Tato školka se již třetím rokem s neuvěřitelnou laskavostí stará o našeho syna a je to jejich zásluha, že je tam spokojený a stále dělá pokroky a zvládá nové věci. Letos nám do školky vzali i mladší dceru, ke které přistupují také s obdivuhodnou trpělivostí a vstřícností.

Téma integrace je v současnosti velmi oblíbené, ale praxe mnohdy zoufale pokulhává za teorií. Školek, které vám bez problémů přijmou dítě s diagnózou PAS či jinou, která vyžaduje individuální přístup nad rámec běžné péče, je velmi málo.  A těch, které se o něj budou starat opravdu hezky, ještě méně. Školka U Slunečních hodin ale již několikrát dokázala, že je skutečně ŠKOLKOU, KTERÁ JE TU PRO DĚTI. Pro všechny děti, ty bezproblémové i ty, se kterými je to složitější.

Děkujeme paní ředitelce Šebkové za vstřícnost a ochotu. A také všem, kteří se ve školce U Slunečních hodin o děti starají. Jejich práce je často složitá a vyčerpávající a oni ji zvládají opravdu úžasně. Jmenovitě ale děkujeme hlavně paní učitelce Báře Hněvsové, která je pro našeho syna (a myslím nejen pro něj) bez nadsázky středem dětského vesmíru. Schopnosti a kvality paní učitelky Báry jsou obdivuhodné a opravdu moc si její práce vážíme. A protože není jediným kvalitním pedagogem v naší školce, rádi bychom alespoň takto ocenili péči, kterou zde dětem věnují. Kéž by bylo více takových školek a škol, aby i ty děti, které mají často dny "pod mrakem" mohly zářit jako sluníčka každý den. Moc děkujeme. Votrubovi

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena