MŠ U Slunečních hodin

1. 1. 2020

Zprávičky z MŠ U Slunečních hodin

Během listopadu se všechny třídy naší školky zapojily do projektu na podporu SOS dětských vesniček tím, že vyráběly vánoční přání a drobné dárečky, které se pak prodávaly na benefičním koncertu 10. prosince 2019 „HRANÍ PRO HRANÍ“ na Malostranském náměstí v Praze. Za jejich výrobky se vybralo 2534 Kč. Pomáhaly nejen děti, také paní učitelky podpořily tento projekt finančně částkou 1850 Kč.

S blížícími se Vánocemi přišel čas obdarovávání druhých, a tak děti ze Zajíců a Rybiček udělaly další dobrý skutek a splnily dvě z  přáníček ze stromu přání na Fialce. Svými dárky zásobily také nově vzniklý charitativní obchůdek „Koloběh“ na náměstí v Říčanech. Druhý prosincový týden přivítaly nové občánky města Říčany na místní radnici.

Ve stacionáři Olga, v Domě s pečovatelskou službou SENIOR a v Domově seniorů ve Voděrádkách babičkám a dědečkům též udělaly radost vánočním pásmem písniček a básniček a také drobnými dárečky. Děti ze Včelek navštívily stacionář v prosinci a pomáhaly seniorům při výrobě vánoční dekorace. Z papíru a filcu společně vystřihli a nalepili vánoční kapříky a v lednu se již těší na další společné chvíle při tvoření.

Dne 4. prosince děti ze tříd Kuřátek, Rybiček, Zajíčků a Žabiček vystoupily se svým krátkým pásmem básní a písní na říčanském náměstí v rámci vánočních trhů.

Třída Žabiček a Kuřátek se již tradičně podílí na charitativní vánoční sbírce pro dětské centrum ve Strančicích. Vždy po dohodě s centrem sbíráme věci, které děti aktuálně potřebují.

Před vánočními svátky probíhaly ve všech třídách besídky, kde děti předvedly, co se od září ve školce naučily – básničky, říkanky s pohybem, písničky a vánoční koledy. Berušky, Motýlci a Včelky na „Vánoční veselí či prozpěvování“ připravily pro děti a rodiče tvořivé dílničky. Společně si mohli vyrobit andílky z papíru, lampičky z pomeranče, stromky z pedigu nebo skleněné lucerničky zdobené provázkem.

Všechny třídy dětí dostaly dotaci od zřizovatele, kterou jsme využily v adventním čase k návštěvě Muzea betlémů v Karlštejně.

Kolektiv MŠ U Slunečních hodin

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena