MŠ Zahrádka

29. 1. 2016

Leden v MŠ Zahrádka

Po kouzelném čase vánočním jsme se v novém roce opět sešli s dětmi ve třídě Jablíček, abychom si popovídali o tom, co jsme dostali pod stromeček.

Nastalo období tříkrálové a my stále čekali na sníh. A jelikož sníh k měsíci lednu patří, rozhodli jsme se, že si sníh přičarujeme. Vše začalo příběhem „O Sněhovém králi“. Po skončení se všichni s nadšením dali do malování sněhového krále doufajíc, že jistě napadne sníh jako v pohádce. Děti postavily přírodní domeček pro skřítka Borovičku, aby se měl před sněhem kam schovat.  A opravdu! Ráno nás čekalo sněhové království, i když sněhové pokrývky bylo jen poskromnu,

na postavení sněhového krále to stačilo.

Naše třída nezapomněla ani na ptáčky v zimě. Sestavili jsme jim krmítko, které jsme umístili na naší zahradě. Slíbili jsme si, že ptáčkům budeme sypat zrníčka až do jara. Práce to byla těžká, ale díky ní jsme se seznámili s nejrůznějším nářadím (brusným papírem, kladívkem i vrtačkou). Rozhovory během celé práce byly nejen o ptáčcích ale i o bezpečnosti při práci. Veselá nálada nám nechyběla a z hotové práce jsme měli všichni velikou radost.

Sněhu nám během ledna přibilo a tak jsme konečně mohli využít náš kopec k radosti dětem a sáňkování mohlo začít.

 

Třída Jablíček

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena