MŠ Zahrádka

27. 1. 2017

Jak jsme prožili předvánoční čas v MŠ Zahrádka

 

V naší školce začal adventní čas návštěvou čerta a Mikuláše. Po čertovské pohádce, při které si děti s herci zazpívaly známé koledy a vánoční písničky, nadělil Mikuláš všem dětem dobroty, ale i brambory a uhlí.

Již od listopadu se děti ze všech tříd připravovaly na vánoční besídky pro rodiče. Společně jsme napekli a nazdobili perníčky a linecké cukroví, děti ze třídy Třešniček upekly i vánoční čaj z různých druhů ovoce, nakreslily dopisy pro Ježíška. Ve třídách si děti ozdobily stromečky a vyrobily dárečky a přáníčka pro rodiče.

Na vánoční besídky přišla spousta rodičů a příbuzných. Děti zpívaly, recitovaly básničky, tancovaly. Třída Švestiček předvedla rodičům divadelní představení o narození Ježíška. Na výrobě kulis, kostýmů a masek se kromě paní učitelek podíleli i rodiče. Všechny besídky se moc vydařily a děti je s rodiči a učitelkami zakončily společným předvánočním posezením. Nechybělo ani vánoční cukroví a ovoce, které rodiče v hojném množství po dětech poslali.

Ve vánočním duchu se pak konaly vánoční dílničky, na kterých si děti s rodiči vyrobily voňavé svícny z ovoce a koření.

Nakonec čekala ve třídách nadílka od Ježíška. Kromě malého dárku pro každé dítě byly pod stromečkem nové hračky, hry, knihy. Holčičky měly radost z nových panenek a kočárků, chlapci z autíček a stavebnic. Po zbývající dny před Vánocemi si děti s novými hračkami hrály, paní učitelky jim ukázaly vánoční tradice.

Společně jsme si předvánoční čas všichni pěkně užili.

V novém roce vám všem přejeme hodně zdraví, štěstí a radosti.

Děti a paní učitelky z MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena