MŠ Zahrádka

1. 3. 2019

Únor v Zahrádce na téma - Srdce s láskou darované

Stejně jako minulý rok, tak i letos se třída Jablíček zúčastnila soutěže „Srdce s láskou darované“. Rozhodli jsme se s dětmi odlít dětské dlaně, které drží srdíčko. S tím nám od počátku pomáhala paní Zájedová z 3D Memories. Přivezla potřebnou hmotu, dětem se ručičky polily a po chvilce, kdy hmota ztuhla, se již mohlo vylévat sádrou. Ruce se už pak jen vylouply, opracovaly a natřely. Stejně tak srdíčka, která děti samy přetřely barvou. Pak už stačilo jen vyfotit děti, napsat věnování, dát do rámu a předat. A komu? Dětem z onkologického a hematologického oddělení v Motole, kam nás však bohužel z důvodu vysoce sterilního prostředí nepustili. Proto jsme kontaktovali paní Wich z nadace „Radost dětem“ a domluvili se na předání v Praze, samozřejmě společně s dětmi. Ty si to moc užily, neboť jsme jeli vlakem a tramvají. Jako poděkování si pochutnaly na velikánské palačince. Vzhledem k tomu, že jsme se s dětmi nemohli osobně setkat, předali jsme paní  Wich ještě srdíčkové obrázky od dětí z celé školky.

Kateřina Wich je zakladatelkou organizace, která pomáhá dětem v celé ČR, a to především dětem s vážným onemocněním nebo dětem z dětských domovů. Při své pomoci se nezaměřuje jen na financování léčby a léčebných pomůcek, ale i na celkové zlepšování kvality života dětí a i na jejich psychický stav. Pomáhá plnit dětem jejich sny, organizuje zábavné akce, ozdravné pobyty či sbírky, ale také podporuje rodiče a sourozence těchto dětí, kteří jsou tak trochu opomíjení. Snaží se, aby se o osudech těchto dětí dozvěděli i ostatní lidé a nebyli k nim lhostejní.

 Tímto bychom vás chtěli poprosit o podporu a hlas pro naše děti v soutěži Srdce s láskou darované na : www.srdceslaskoudarované.cz  k soutěžní práci „SRDCE V DĚTSKÝCH DLANÍCH“.

Klára Dvořáková, ředitelka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena