MŠ Zahrádka

29. 11. 2019

Léto je daleko za námi a školní rok je v plném proudu. Nové děti si na školku již zvykly a rozhodně se s námi nenudí. Máme za sebou tři divadelní představení, která jsme shlédli v mateřské škole. Jedním z nich bylo i představení Oslík na cestách, které uspořádal tým ze záchranných složek. Zajímavou formou se tak děti seznámily se základy první pomoci a mohly si pohladit živého osla.

Kromě dění na domácí půdě vyrážíme na různé akce i mimo naši školu. V září jsme se připojili k malování na rynku, které bylo pořádáno na Masarykově náměstí v Říčanech, letos na téma Moje oblíbená pohádková postava. V říjnu jsme navštívili Svíčkárnu v Šestajovicích, kde se děti podílely na výrobě voskových pastelek a barevných svíček, které si pak odvezly domů. Z výletu měly radost. Děti ze třídy Jablíček se vydaly do přírody za pokladem skřítka Podzimníčka. Putovaly po vyznačené trase, plnily různé úkoly a v cíli našly poklad.

V měsíci říjnu jsme zahájili kurz plavání, tentokrát v Aqua Palace v Čestlicích. Zde se děti pod vedením zkušených instruktorů zbavují strachu z vody a učí plaveckým dovednostem. Absolvujeme také lekce bruslení pro děti v posledním roce předškolní docházky, které již několikátým rokem organizuje Městský úřad v Říčanech. I tady se dětem věnují lektoři, kteří je učí buď prvním krůčkům na ledě, nebo dalším dovednostem podle jejich zdatnosti. O oba tyto kurzy je u nás velký zájem.

A aby bylo veselo, nechybí tradiční karnevaly. V tomto období máme za sebou Halloweenský karneval, na kterém se to strašidelnými maskami jen hemžilo. Rej v maskách byl doprovázen hrami a soutěžemi.

Velmi nás těší spolupráce s rodiči našich dětí. Proběhla podzimní dílna, na které si spolu se svými dětmi ve třídách vyrobili různé podzimní dekorace. Účast byla hojná.

Že mají děti a rodiče velkou fantazii, dokázali mnozí v soutěži, kterou jsme opětovně vyhlásili. Letos na téma „Podzim - tvoření z přírodních materiálů“. Výrobků se sešla velká spousta, jeden nápaditější než druhý. Všem rodičům děkujeme, že se svými dětmi vyrobili opravdu krásné výtvory.

Soutěžíme často a rádi – zapojujeme se do různých soutěží, které nám jsou nabízeny. Děti ze třídy Třešniček vytvořily obrázky do výtvarné soutěže Země magických postav, za které slavnostně obdržely pěkná ocenění.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena