MŠ Zahrádka

30. 5. 2021

Jak se máme v Zahrádce

Coronavirové řádění trochu polevilo a děti se vrátily do mateřských škol. I naše děti přišly s nadšením a elánem do další práce a zážitků. Třída Jablíček se rozhodla cestovat po světě za různými zajímavostmi a tak nejprve vyrazili do Afriky. Nejdříve se děti seznámily s místními zvířaty z džungle, které si následně vytvořily z otisků rukou, z papíru a papírových talířů. Pak si z kartonu a korálků vyrobily hudební nástroj „kudukudduppu“ a k tomu africkou masku a náhrdelník, který děti poznaly, když se dovídaly o místní kultuře.

Vzhledem k tomu, že máme všichni rádi tajemství, překvapení a záhady, pokračovala třída v cestování dál, a to rovnou do Egypta. Seznámili se s tamním způsobem života, obživou, hospodařením a výchovou, ale hlavně se chtěli dozvědět něco víc o faraónech, pyramidách a mumiích. Všechny informace a zajímavosti děti přímo hltaly, a protože naše vzdělávání je hlavně zážitkové, upekly si děti samy mumie z těsta a párečků. Vedle toho z kartonu vyrobily a vyzdobily pantheon, vlastní sfingu u pyramid, starověkou vázu nebo Tutanchamonovu masku pomocí sádrového obvazu.

Z cestování byly děti nadšené, takže už teď se těší na další cesty, neboť tímto jejich putování rozhodně nekončí. Čeká je cesta rovnou do pravěku nebo za indiány.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena