MŠ Zahrádka

5. 7. 2021

Jak to dopadlo v Zahrádce

Jak třída Jablíček v minulém čísle slíbila, pokračovala s dětmi v cestování. Nejdříve všechny čekala dobrodružná výprava za Indiány. Vyrobili si indiánské tričko a čelenky jako správní náčelníci, a před výpravou na válečnou stezku se náležitě pomalovali válečnými barvami. Vytvořili také indiánské totemy a ohniště, umotali lapače snů a zalezli do teepee, aby si zaslouženě odpočinuli. Museli totiž nabrat síly na následující týden, který je zavedl o něco blíže k nám, do Čech. Putovali ve středověku po hradech a zámcích. Dozvěděli se, jak žili bohatí, ale i chudí v podzámčí, jak to bylo nebo spíš nebylo s hygienou (což se některým moc líbilo), s tresty, jako např. máčením ve Vltavě, jak probíhaly rytířské souboje apod. A aby se nakonec mohli vydat na cestu za pokladem a přemoci zlého draka, vyrobili si rytířské přilbice, meče a štíty. Nejprve museli odpovědět na otázky, co vše se při našem cestování dozvěděli, a pomocí indicií a obrázků zjistit místo pokladu. K němu se vydali ve vší zbroji, přemohli draka a vysvobodili princezny. Odměnou jim byla truhlička s pokladem od samotného krále Karla IV., medaile, upomínkové předměty a dárečky jako památka na celou dobu cestování.

V měsíci červnu jsme v naší školce mohli uskutečnit některé z plánovaných akcí. V programu Cesta integrace se děti hravou a nenásilnou formou učily správnému chování v dopravním procesu – jak se chovat na chodníku a na silnici, jak správně přecházet vozovku atd. Program byl pěkně připravený a děti bavil.

Všechny děti mají rády zvířata, a tak canisterapie byla dobrou volbou, jak obohatit zážitky dětí ve školce. Navštívil nás terapeut se svými speciálně vycvičenými psy a dětem předvedl, co se dokážou psi naučit, jak si umí s dětmi zahrát různé hry a že při správném přístupu se nemusí psů bát. Děti byly velmi nadšené a program, který se mohl uskutečnit na školní zahradě, je nadchl.

Nezapomněli jsme ani na řádné rozloučení s předškoláky, kteří po prázdninách usednou do školních lavic. Na zahradu zavítal náčelník indiánů, který vzal děti na indiánskou výpravu. Nechyběly soutěže, tanec a hlavně pasování předškoláků na školáky, kdy dostali i dárky na památku.

A abychom si konec školního roku náležitě užili, vyrazili jsme na dva celodenní výlety - do Farmaparku v Soběhrdech a na pěší výlet po okolí Říčan. Oba výlety se vydařily a teď už si můžeme užívat prázdniny.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena