MŠ Zahrádka

31. 10. 2022

Akce v Zahrádce

Školní rok je v plném proudu a my máme za sebou několik vydařených akcí. Na konci září jsme přivítali v naší školce černošského bubeníka, který u nás nebyl poprvé. Předvedl dětem ukázky africké hudby a tanců a následně si děti vyzkoušely bubnování na bonga. Samozřejmě nechyběl ani společný černošský tanec. Bylo veselo a bubnování děti velmi bavilo. Příjemným rozptýlením bylo také divadelní představení Koníček a štěstí, do kterého byly rovněž zapojeny i děti.

Zahájili jsme kurzy plavání v Aquapalace v Čestlicích. Na první lekci si instruktoři děti rozdělili do skupin podle jejich plaveckých dovedností, aby ti zdatnější mohli dále své dovednosti rozvíjet a začátečníci mohli postupně překonávat strach či nejistotu v bazénu. Instruktoři mají velmi pěkný přístup k dětem, takže všechny děti jezdí na plavání bez jakýchkoli obav.

V minulém čísle Kurýru jsme uvedli, že jsme se vydali na celodenní pěší výlet po okolí Říčan. Vzhledem k datu uzávěrky pro příspěvky byla tato informace uvedena v přítomném čase, z důvodu nepříznivého počasí se však výlet v září neuskutečnil. Počasí se ale umoudřilo a my jsme měli možnost na výlet vyrazit v říjnu. Děti ze třídy Třešniček, Hruštiček a Švestiček navštívily Japonskou zahradu, v okolních lesích a u rybníka Marvánku poznávaly stromy, lesní plody i houby a volně si v přírodě mohly pohrát. Bylo opravdu krásné počasí, takže byli všichni i přes větší množství „ušlapaných“ kilometrů spokojeni. Zelená třída se tentokrát výletu s ohledem na vyšší počet malých dětí ve třídě nezúčastnila. Už se ale těší, že něco podobného určitě podniknou na jaře.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena