Na Fialce budou sportovci bojovat i tančit

25. 4. 2013

Přirozené venkovní světlo, pohodlné hlediště pro diváky a nejmodernější povrch hřiště. Sportovní hala v novém centru Na Fialce kopíruje současné světové trendy.

Rozměr hrací plochy se hodí pro různé sporty: těšit se na otevření centra mohou milovníci basketu, badmintonu, sálového fotbalu a hlavně florbalu.

 

„Fialka není jenom bazén a kino, ale také spousta prostoru pro suchomilné sportovce. Bude tady velká tělocvična s hledištěm a hrací plochou pro všechny možné sporty, od florbalu přes basketbal po badminton,“ říká za volnočasové centrum Na Fialce Lukáš Basík. V hale přitom bude dominovat florbal, kterému tu poskytnou vhodné hřiště pro oficiální soutěže.

 

Florbal je in

 

Výuku bude poskytovat náš tým trenérů. Spolupracujeme i s klubem FBC Říčany,“ přibližuje plány Basík. Dát prostor florbalu je pro Fialku logická volba, vždyť florbal se v Česku podle statistik Českého svazu tělesné výchovy propracovává na přední příčky populárních sportů. Po celé republice vzniká několik florbalových hal, jedna za padesát miliónů korun bude v létě otevřena v Brně. „Jdeme ruku v ruce s tímto trendem. Výzkumy stále hovoří o zhoršující se kondici hlavně u dětí, budeme se snažit vytáhnout je od počítačů a televizí a oslovit je sportem,“ doplňuje Basík. Díky spolupráci s MAS Říčansko navíc centrum Na Fialce získalo dotaci na nákup sportovního vybavení – to umožní tréninky nejen florbalu, ale také bojových sportů, gymnastiky, basketbalu, fotbalu a badmintonu.

 

Hip-hopová Fialka

 

Projekt velké tělocvičny učaroval i Gábině Jirákové, tanečnici a šéfové Teamu GJ, který zde bude mít tréninkovou základu. V její škole se učí streetdance, kam patří house nebo populární hip-hop. „Naši trenéři a výborní tanečníci dělají Team GJ jedinečným nejen v Říčanech, ale celém kraji. I to je důvodem, proč přicházejí velice zajímavé nabídky na účast na různých akcích. Ke každé taneční složce přistupujeme individuálně a snažíme se reagovat na přání našich tanečníků a dětí,“ říká Jiráková. Loni její tým zaznamenal obrovský úspěch, když postoupil nejen na mistrovství ČR, ale zároveň na mistrovství Evropy a dokonce na mistrovství světa v hip-hopu.

 

Na závěr masáž nebo saunu

 

Sportovními nebo tanečními tréninky ale nabídka moderní tělocvičny centra Na Fialce nekončí. Celá sestava sportovišť včetně zmíněného sálu o rozměrech 36x18 metrů, ale i zrcadlového sálu pro taneční a pohybové aktivity, bude sloužit i jako komplexní zařízení pro pořádání sportovních soustředění. „Unaveným sportovcům pak nabídneme služby našich fyzioterapeutů a masérů. Bude tu také finská, parní i infrasauna. A zapomenout nesmíme na relaxaci v bazénu,“ doplňuje Lukáš Basík. Otevření celého centra se podle něj blíží mílovými kroky. „Teď je naším největším úkolem dobře sestavit pracovní tým, který se o chod celého centra bude starat. Slavnostní otevření proběhne poslední prázdninový víkend,“ uzavírá.

 

Petr Holeček

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena