Na kole po Říčanech v triku

2. 5. 2021

 

Do práce na kole 2021 je celostátní výzva, která proběhne od 1. do 31. května a klade si za cíl motivovat k cestám do práce na kole, koloběžce, pěšky či poklusem. A i Říčany jsou v dopravě na kolech už několikátým rokem in.  Rok od roku počet účastníků stoupá. Loni jsme překročili magický počet 100, zapojilo se 119 soutěžících, a letos jich bude zase o desítky více. Poznáte nás v týmech podle trika.

I pro ten letošní „covidový“ květen byla pravidla uzpůsobena tak, že je možné započítávat nejen cesty do práce, ale i cesty do přírody, na nákup nebo se psem, nebo si zorganizujte online poradu na procházce. Cílem výzvy není podávat sportovní výkony, ale zjistit, že pravidelný aktivní pohyb má nečekaně mnoho výhod. Většinu z vás to tak chytne, že nakonec začne jezdit/chodit po celý rok.

Na prvním místě pravidelnost. Všechny cesty pracujících i aktivity „homeofficářů” se budou počítat do této kategorie. Abyste docílili 100% pravidelnosti, měli byste si zapsat každý pracovní den cesty (alespoň 1,5 km) nebo dvě minimálně 15minutové aktivity. Je to na vaší odpovědnosti a nikdo vás kontrolovat nebude. Zelené kilometry je kategorie pro okresní přeborníky, co si rádi dávají do těla a denně našlápnou (uběhnou, ujdou) opravdu hodně kilometrů. Další kategorií je cyklozaměstnavatel nebo cykloměsto roku. Více na www.dopracenakole.cz.

Naši partneři i přes současnou situaci jdou do toho s námi. Velmi děkujeme všem. Akce na triko jsou a budou (možná v omezené míře), ale za organizátory prosím, podpoře tyto místní podniky a třeba ke kávě zdarma si dejte i dortík. Ceny pro soutěžící ať výherce v pravidelnosti či do tomboly věnuje formou poukázky: Cyklosport ORG Říčany, restaurace Longál, vegetariánská restaurace Dhaba Beas Říčany, MAS Říčansko, Masáže Tereza, TEP FACTOR, BESIP, Pekařství Frydrych a samozřejmě sto Říčany, které akci nejenom finančně, ale i morálně podporuje. Těšte se na stylové odměny pro všechny, tentokrát laděné okrasně.  Závěrečný večírek pro všechny účastníky plánujeme ve čtvrtek 10. června na odpočívce Stezky DPNK u 1. nádrže  Rozpakov. Moc děkujeme.

za organizační tým Říčan
Markéta Hubínková
a Zdeněk Vávra

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena