Naše říčanské děti a sport - od tance až k fotbalu

29. 5. 2022

V poslední době zaznamenávám především z řad mých „kolegyň“ maminek zvýšenou poptávku po sportovních akcích pro děti. Po covidových lockdownech, kdy děti byly izolovány a prakticky bez sportu, je logicky zvýšená potřeba děti intenzivně začleňovat zpět do kolektivu a podporovat pohybové aktivity. Snažíme se tyto žádosti maminek i tatínků vyslyšet, a tak k již tradičnímu „Dětskému dni – Ladovské hrátky o století zpátky“ na Lázeňské louce Město Říčany pod vedením místostarostky Hanky Špačkové letos připravilo i další akci. Jedná se o festival sportu, tance a pohybu „SPORTFEST“, který se uskuteční v sobotu 25. června na sportovišti U říčanského lesa a měl by se konat každoročně. Věřím, že ten „svůj“ sport si vybere snad každé dítko, protože v nabídce je od florbalu, parkouru, volejbalu, karate, atletiky, přes rugby, fotbal, gymnastiku, taekwondo, až po judo, streetdance, praktický pohyb a sportovní tanec. Už teď se na děti moc těšíme.

A když jsem zmínila sportovní tanec, ráda bych pogratulovala říčanskému Studiu Dance EB k úžasným titulům Mistryně České republiky 2022, I. vicemistr České republiky a také k bronzové trofeji. Úspěšné závodnice jsou tak vzorem pro spoustu dívek v našem městě. Budou Říčany i celou ČR reprezentovat v červnu na Mistrovství Evropy ve třech kategoriích, na což jsme jim v průběhu minulého zastupitelstva uvolnili dotaci. Celému týmu Terezky Broukalové, taktéž maminky a členky Klidného města, držíme palce.

Jsem také ráda, že se nám na květnovém zastupitelstvu podařilo poskytnout dotaci města Říčany na rekonstrukci kabin ve sportovním areálu FK Radošovice. Objekt je ze 70. let minulého století a vzhledem k velmi početné členské základně z řad našich dětí si obnovu zaslouží. O další dotaci ve výši 70 % výdajů FK Radošovice žádá Národní sportovní agenturu. Zbylá část rekonstrukce bude fi - nancována vlastními zdroji, půjčkou a sbírkou.

Přeji všem malým říčanským sportovcům hodně úspěchů.

Jana Doleželová, zastupitelka (Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena