Názor pana Macinauera

29. 8. 2014

Všiml jsem si,

že máme dvě kategorie zastupitelů. Jedna smí prezentovat své názory v rubrice “Z radnice”, druhá pouze v rubrice “Mezi námi”, která je tak trochu pro řadové občany.

Poslední dvě čísla Kurýru jsou více méně předvolební hlásnou troubou Klidného města a ODS, což není příliš férové.

Pane Gebauere, nic proti Vašemu pojednání, ale přesto. Napsal jste, že za vás se v Říčanech neroztočil populizmus. To jste nemohl myslet vážně, protože sotva si lze představit populizmus větší, než populizmus KM. A že zastupitelé KM hlasují podle svého názoru a nikoliv podle stranické direktivy, to nechám raději bez komentáře. KM, včetně svých noshledů z ODS, silně připomíná Věci veřejné, blahé paměti. A nedivte s, že zbývající zastupitelé se cítí pouze do počtu. Odpovídá to realitě. Zůstali jste prostě věrni tomu neslavnému začátku při volbách komisí a výborů. No a s tím dobrým hospodařením to také trochu kulhá.

Pan Šmolík ve své řeči pozapomněl zmínit podivnosti při tvorbě UP, které byly do něj na poslední chvíli zapracovány a které vzbuzují podezření na korupční pozadí.

Vláďa Polánský vyslovil mnoho krásných slov. Škoda, že mu m.j. nevadí, že KM svého času bodovalo z velké části díky nesplnitelným a nesplněným slibům a chorobné lhavosti dnešního starosty. V tom vidím jakýsi rozpor. Obecně pánové pro Vaši koalici platí, že bombasticky oznamujete úspěchy a o chybách taktně mlčíte.

Ostatně, přečtěte si znovu příspěvek paní zastupitelky Blahníkové v prázdninovém čísle. Je hluboce pravdivý. Byly i chyby, tak jako u vás.

Pane tajemníku Maříku.Musím krátce. Napsal jste, že organizátoři Staráku naplňují svou povinnost a oznamují svůj záměr OŽP. No a v tom je ta chyba, že tento odbor tomu neskutečnému řevu uprostřed LPF nedá červenou. A tomu Vy říkáte, že státní správa v této oblasti funguje dobře. Jak jsem Vám napsal na DF, problém je v tom, že dost dobře nevíte, o čem je řeč. Psáry jsou daleko. Pak byste nemohl toto napsat. Každému normálnímu a soudnému člověku je jasné, že taková ryčná hudební produkce, navíc třídenní, včetně nocí, doprostřed lesa nepatří. Lidově řečeno, je to prásárna. A Vy jí dáváte zelenou. Jste prostě ve vleku svých chlebodárců, tak jako OŽP, a proto nemůžete být dobrý tajemník.

                                                                                                                                 Václav Macinauer

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena