Nejkrásnější závod podzimu se běží v Klánovicích již pošesté

31. 8. 2020

Šestý ročník Klánovického terénního 1/2 maratonu se koná v neděli 18. října.

Tento závod, který bývá označován za jeden z nejkrásnějších závodů podzimu díky své trase, která vede napříč Klánovickým lesem, pohodové atmosféře a profesionální organizaci. Právě nenáročný profil trasy vybízí zaběhnout si osobní rekord a zakončit běžeckou sezónu v té nejlepší formě.

 

Několik závodů v jednom a koláče za pořádný výkon

Nejsledovanější a nejžádanější závod je ten půlmaratonský, tedy na 21 km, ale stejně jako v minulých ročnících je možnost zaběhnout si trasu dlouhou 10 km nebo si půlmaraton rozdělit s parťákem na štafetu 11 + 10 km. Ani letos nebudou chybět na trati psi v závodu zvaný Klánovický canicross a i na ty nejmenší závodníky organizátoři mysleli.

Pro ně jsou připraveny dětské trasy v několika kategoriích. Konkrétně trasy dlouhé od 60 m (pro ty nejmenší) až po 2 km pro starší žáky.

 

V tuto chvíli, tedy necelé dva měsíce do závodu, je již téměř 900 přihlášených závodníků. Kapacita je z nastavena pevně 900 osob pro 1/2 Maratonský závod včetně štafet a 700 osob pro 10 km závod.. Registrace jsou možné na www.klanovickypulmaraton.cz.

Pro běžce jsou pak v cíli připraveny výborné koláče, které dostanou již tradičně místo medailí.

 

Klánovický 1/2maraton je pořádán spolkem 3+, které již 14 let pořádá různé typy závodů v okolí Klánovic. Tato akce se koná za podpory Hlavního města Prahy a městské části Praha 21 a Praha Klánovice. Více informací o závodu naleznete na www.klanovickypulmaraton.cz.

Barbora Kalvach

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena