Není družina jako družina, ale ta naše je...

10. 3. 2014

Školní družina vykonává svou činnost ve dnech školního vyučování, kdy se snažíme dětem zpříjemnit čas různými činnostmi, ať jde o příležitostné akce (vánoční dílna, jarmark, karneval, …) anebo o plánované každodenní činnosti.

 Půl roku uteklo jako voda a děti ze školní družiny již zažily několik akcí. V minulém měsíci se konala hudební soutěž DO–RE-MI, ve které měly děti možnost předvést, co umí a co se zatím naučily. Vystoupilo nám několik houslových virtuózů, klavíristů, zpěváků a dokonce jsme i mohli slyšet zahranou skladbu na exotické bubny Bongo bongo. Po prvotním překonání trémy se všem soutěžícím zadařilo a každý si svou odměnu náležitě zasloužil.

V měsíci únoru nás navštívilo divadlo s pohádkou „Jak se Janek neuměl rozhodnout“. Děti měly možnost během vystoupení „Jankovi“ napovědět co by měl udělat a tím rozhodovaly, jak se bude pohádka dál vyvíjet a jak vlastně dopadne. Nyní se v únoru zabýváme tématem – Masopust, kdy se zaměřujeme na tradice, zvyky a výrobu masopustních masek. Také pořádáme karneval, kde budou pro děti připraveny soutěže a vyhlášení výsledků o hledání nejhezčí a nejoriginálnější masky. Vždy se najde spoustu princezen, čarodějů nebo spidermanů ale občas se objeví i Harry Potter nebo Ferda mravenec. Ovšem každý kostým je něčím jedinečný a právě proto rozhodování o vítězi není vždy jednoduché.

Děti se s chutí zapojují do připravovaných akcí nejen s radostí ze soutěžení ale i kvůli získaným zážitkům.

                                                       Iveta Necidová – vychovatelka školní družiny

                                                                  základní škola Bezručova

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena