Neobvyklé mistrovství České republiky v celosvětově rozšířené hře Scrabble.

2. 12. 2016

Válka písmen v říčanské Labuti.

O říjnovém víkendu proběhlo v Říčanech neobvyklé mistrovství České republiky v celosvětově rozšířené hře Scrabble.

Účastnilo se jej 32 hráčů, kteří se kvalifikovali z nižších soutěží. V základní části sehráli hráči 11 partií. O mistru republiky rozhodl finálový zápas na tři partie. Z mistrovství, které se odehrálo s podporou města Říčany, přinášíme fotoreportáž.

 

Partie se hrály ve dvojicích na přesný časový limit. Na jeden tah měl soutěžící pouhé dvě minuty. Základní doba pro partii tak odpovídala 40 minutám.

 

Elektronický slovník závodníkům pomáhá ve sporech, zda je slovo platné.  A některá slova překvapí jako: oóó, ooid, oorá neb oořu

 

Vítězem se stal Břetislav Basta /na obrázku/. Na druhém místě se umístil Martin Hrubý a na třetím skončila velmi těsně vlastně rozdílem jednoho písmenka Milena Filipová.

 

Na vítěze čekaly hodnotné ceny. Zvláštní prémie byla pro hráče, který za hry složí slovo obsahující Říčany. Vzhledem k tomu, že pravidla povolují jen slova začínající na malé písmeno, přicházely v úvahu jen slova říčanského, říčanský, říčanská… Pravděpodobnost, že poskládáte ze sedmi písmen takové slovo, je mimořádně nízká. Přesto se to jednomu hráči během dvoudenního turnaje skutečně podařilo.

Vladimír Kořen

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena