Noc kostelů v Říčanech

5. 6. 2013

V pátek 24. 5. 2013 se již počtvrté v rámci Noci kostelů otevřely kostely a modlitebny po celé zemi. Letos se k této akci poprvé připojila i římskokatolická farnost v Říčanech.

I přes nepřízeň počasí, přilákal zajímavý program  nečekaně velký zájem lidí. Všichni, kdo se rozhodli prožít netradiční večer v kostele, si mohli vyposlechnout vysoce erudovanou přednášku o historii kostela. Zájemci se podívali do sakristie a k varhanám, kam se běžný návštěvník kostela nedostane. Poslední část programu nabídla  možnost zúčastnit se společného čtení z Bible, proloženého zpěvem a tichem.

Velice potěšující byla skutečnost, že návštěvníci byli nejen z řad seniorů a lidí středního věku. Rodiče s dětmi, které vše se zájmem sledovaly, jistě nezapomenou na společně prožitý večer v kostele.

Ráda  bych  poděkovala panu starostovi Vladimíru Kořenovi za jeho podporu celé akce. Jeho vstřícný přístup a  nám pomohl překonat některé počáteční nejistoty.

Příští Noc kostelů se uskuteční v pátek 23. 5. 2014. Již nyní vás na ni srdečně zveme. Ať navštívíte náš, nebo kterýkoliv jiný kostel či modlitebnu, budete srdečně vítáni.

Na návštěvu kostela ale nemusíte čekat až do května příštího roku. Kostel je otevřený pro všechny a na setkání s vámi se vždy budeme těšit.

Markéta Thümmelová

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena