Nová základní umělecká škola FLOW v Čestlicích

28. 2. 2021

Nová základní umělecká škola FLOW v Čestlicích

Základní umělecká škola FLOW na jaře přivítá děti v příjemných nových prostorech v 1. patře nad supermarketem Billa, v Obchodním centru Spektrum v Čestlicích. Svým „vintage“ designem připomíná tradiční francouzskou uměleckou školu. Tanec, klavír, divadlo a mnoho dalších aktivit plánují nabídnout dětem od 1,5 roku věku. První ZDARMA kurzy, pokud to situace dovolí, budou již od dubna. Více nám k záměru řekla Marie Vraná Růžička, zakladatelka společnosti Kroužky, která organizuje zájmové kroužky pro děti již 21 let a provozuje také FLOW.

V názvu vaší školy máte zvýrazněné slovo „FLOW“. Co to znamená?

FLOW je dle maďarského psychologa Mihaly Csikszentmihalyi stav absolutního štěstí, kdy se věnujeme tomu, co nás baví, nesledujeme čas, nejde nám o výkon, je to čirá radost z prožitku teď a tady. Naším cílem je, aby „flow“ děti v nové umělecké škole zažívaly co nejčastěji, ať už je to při tanečních lekcích, soukromé výuce hudebního nástroje, při malování u malířského stojanu, hraní v kapele, či při účinkování v divadelním představení třeba v Průhonickém zámku.

Jaké obory a studijní zaměření nabídnete?

Plánujeme nabídnout všechny 4 obory základního uměleckého vzdělání, jednotlivé studijní předměty budou vypsány na našem webu.

Kdy probíhá výuka a kolik rodiče za ní zaplatí?

Výuka na základní umělecké škole probíhá v odpoledních hodinách. Dny a časy výuky jsou dány rozvrhem. Ceny za výuku u nás jsou srovnatelné s jinými školami.

Kdy a kde mohou rodiče děti přihlásit?

Přihlášky pro nadcházející školní rok vypíšeme v měsíci dubnu a rodiče je naleznou na našich webových stránkách http://www.flowzus.cz Přihlásit se budou moci zájemci ve věku šest až osmnáct let.

V úvodu jsme se ale zmínili o tom, že navštěvovat vás mohou ale i mnohem mladší děti…

Ano. Hezké prostředí základní umělecké školy FLOW otevřeme také nejmladším dětem, které spolu s rodiči budou moci dopoledne, ve večerních hodinách a o víkendech navštěvovat naše umělecké kluby, tvořivé workshopy či soukromé lekce tance, zpěvu, hry na hudební nástroj nebo muzikálové herectví. Jsme totiž přesvědčeni, že FLOW můžeme žít v každém věku. Nabídka kurzů, workshopů a dalších lekcí bude k dispozici na stejných webových stránkách www.flowzus.cz

Jaký způsobem fungujete v době výrazných omezení vyhlášených vládou v důsledku pandemie koronaviru?

Jako kterákoliv jiná základní umělecká škola, tedy distančně. Řídíme se vždy nařízením vlády, ale jako všechny školy, těšíme se na děti a opětovnou prezenční výuku.

O škole

FLOW – Základní umělecká škola a Středisko volného času, dříve pod názvem Základní umělecká škola a Středisko volného času Průhonice (ZUŠ) svou činnost zahájila ve školním roce 2017/2018. Úzce spolupracuje s partnerskou organizací Kroužky pro děti.

 

Více na www.flowzus.cz.

E-mail:  info@flowzus.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena