Nové centrum humanitární pomoci

29. 5. 2022

Od úterý 10. května začalo v Říčanech fungovat nové Centrum humanitární pomoci v ulici Na Obci 2049. Výdejní místo na faře na Masarykově náměstí bylo přestěhováno. Tímto velmi děkujeme za poskytnutí prostor.

Provozní doba nového centra je od pondělí do pátku od 9 do 16 hodin. V tuto dobu také můžete do centra nosit pomoc pro ukrajinské maminky a děti ubytované na Říčansku. Potřeba jsou především potraviny a drogerie.

Vážíme si toho, že se stále zapojujete do sbírek, přestože i na vás dopadají každodenní starosti a zdražování. Bez vás bychom to nezvládli. Naším cílem je pomoci ukrajinským občanům zapojit se v rámci možností do běžného života a najít si práci.

POMOC DOSTANOU POTŘEBNÍ

Na začátku května vyjely do Onokivské oblasti dvě dodávky s humanitární pomocí. Jednalo se především o potraviny, kterých mají místní lidé nedostatek. Díky přímé spolupráci se samosprávou regionu máme jistotu, že pomoc dostanou ti, kteří ji opravdu potřebují. Velmi DĚKUJEME všem obcím, které se do sbírky zapojily: Jevany, Oleška, Malotice, Tehovec, Černé Voděrady, Louňovice, Senohraby a Všestary.

POMÁHÁME ČESKÝM DĚTEM

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Říčany (konkrétně odbor sociálně právní ochrany dětí) uspořádal tradiční bazárek na podporu českých dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí. „Bazárek se opět vydařil a kanceláře i chodby našeho odboru byly naplněny věcmi pro děti i dospělé“, vysvětluje vedoucí odboru Blanka Spolková. „Od našich úžasných dárců a partnerů jsme dostali oblečení, obuv, hračky, sportovní potřeby, knížky a další potřebné věci. Opět si jako první mohly ze všech krásných věcí vybírat děti, které se samozřejmě zaměřily na hračky. Výběr nových bot nebo tepláků na léto přenechaly dospělým,“ dodává s úsměvem paní Spolková. „Chci velmi poděkovat všem dárcům, s některými spolupracujeme již několik let. A také svým skvělým kolegyním. Těší nás, že bazárky pomáhají a na podzim uspořádáme další.“

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena