Nové dermatologické pracoviště v Říčanské nemocnici

3. 7. 2015

nabízí komplexní péči a krátké objednací doby

Říčanská nemocnice prošla za poslední rok další modernizací

Čtyři nové ambulance, rekonstrukce Endoskopického centra a pokojů na interním oddělení či širší spektrum poskytovaných služeb a zvýšení komfortu pacientů - tím vším prošla za poslední rok nemocnice v Říčanech. Nová endoskopická ambulance a moderní vybavení umožňuje lékařům přesnější a rychlejší diagnostiku i kvalitnější zázemí pro pacienty a personál. „Nově nabízíme specializovanou kardiologickou, hematologickou a nutriční ambulanci. Zároveň jsme otevřeli zbrusu nové dermatologické pracoviště a stále narůstá počet chirurgických a ortopedických výkonů," uvedl Radek Cabrnoch, ředitel Nemocnice Říčany, a. s. V návaznosti na práci nové urogynekologické ambulance začali navíc zdejší lékaři provádět i urogynekologické operační výkony.

 

 

Nové dermatologické pracoviště nabízí komplexní péči a krátké objednací doby

 

Potřebujete vyšetřit kožní znaménka a výrůstky nebo pomoci s léčbou otoků či akné? Navštivte kožní ambulanci pro děti i dospělé, kterou nabízí v nových prostorách říčanská nemocnice. Moderní pracoviště poskytuje krátké objednací doby a zkušené lékařky. Jednou z nich je i špičková dermatoložka MUDr. Kristýna Baudyšová.

 

S jakými zdravotními problémy za vámi pacienti nejčastěji přicházejí?

Především chtějí konzultovat znaménka, jejich nebezpečnost a vhodnost operativního řešení, resp. odstranění. Přicházejí také kvůli léčbě bradavic, oparů, různých vyrážek nebo akné. Často řešíme i onemocnění nehtů a vlasů, periorální dermatitidu či růžovku. Významnou součástí naší práce je diagnostika a léčba přednárodorových změn a kožních nádorů. V současnosti se navíc hodně zaměřuji na korektivní zákroky.

Jaké služby v oblasti kosmetické dermatologie nabízíte?

Zájemci o estetické úpravy mohou vyzkoušet omlazení pleti pomocí mikrojehliček, ošetření CO2 laserem pro odstranění znamének, jizev, vrásek nebo pigmentových skvrn. Nabízíme i výplně, ošetření mimických vrásek a nadměrného pocení botulotoxinem, chemický peeling, tekutý facelifting nebo lipolýzu.

Součástí ambulance je i lymfologická péče. Pro koho je určená?

Lymfologickou ambulanci včetně přístrojových lymfodrenáží nabízíme pacientům trpícími mízními otoky, nejčastěji dolních či horních končetin. Nejčastěji řešíme žilní a lymfatické otoky, otoky po úrazech nebo operacích nebo například žilní nedostatečnost v těhotenství.

Ošetřujete také děti?

Ano, děti jsou často našimi pacienty. Řešíme u nich zejména různé vyrážky, ekzémy, ale také bradavice nebo moluska. Bradavice, které jsou asi nejčastějším problémem, ošetřujeme  pomocí tekutého dusíku.

Přibývá v posledních letech pacientů s dermatologickými změnami?

Především se k nám spousta pacientů vrací. A to zejména díky zvyšujícímu se povědomí pacientů o možných změnách na kůži, a jejich důvěře v nové možnosti léčby kožních chorob, které se stále zlepšují a rozšiřují. Neustále se k nám navíc vrací pacienti s problémy, jako je například lupénka nebo atopický ekzém. Ty sice není možné úplně vyléčit, ale velmi účinně jim pomáháme.

Jak se mohou pacienti před vznikem kožních změn účinně chránit?

Za základ prevence kožních obtíží a změn považuji nutnost rozšíření informace, že o kůži je třeba se starat jako o kteroukoli jinou část těla. Kůže je koneckonců největší orgán těla a všichni bychom si měli být vědomi, že sluneční záření je rizikový nejen vzniku nádorových změn na kůži, ale i předčasného, a tedy zbytečného, stárnutí kůže.

Zvyšují se obavy lidí z kožních nádorových onemocnění? Roste počet preventivních prohlídek?

Osvěta se v oblasti prevence kožních nádorů neustále rozšiřuje a čím dál víc lidí k nám přichází svá znaménka jen pro jistotu zkontrolovat. Častěji to však řeší ženy. Mohu uvést příklad, kdy se pánovi do vyšetření moc nechtělo, ale donutila ho manželka. Všimla si změn pihy na paži. Pán přiznal, že ho znaménko i svědí a nakonec přišel. Já jsem pihu ihned vyoperovala, histologie potvrdila nádor. Naštěstí byl ale tak malý, že chirurgický výkon vedl k uzdravení bez následků. Nebyla nutná další léčba, žádná chemoterapie. Pacient jen dochází na kontroly s jizvou a ostatními znaménky. Jedině včas zachycené nebezpečné pihy dokážeme bez následků odstranit. Ty pozdě diagnostikované jsou často už nevyléčitelné, a to především kvůli velké agresivitě melanomů včetně jejich časných metastáz.

Máte kromě práce bližší vztah k Říčanům?

V Říčanech pracuji velmi ráda, ale ráda tu také trávím volný čas. Voděradské Bučiny na kole jsou vysloveně mou srdeční záležitostí. Navíc dcera v Říčanech odchodila celou školku. Nyní se sice posunula školou do Škvorce, ale kroužky díky Fialce a dlouholetá přátelství nás opět do Říčan vrací.

 

MUDr. Kristýna Baudyšová

 

Kristýna Baudyšová studovala na 1. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy a v roce 2003 získala atestaci v oboru Dermatovenerologie. Nyní se chystá také na atestaci v nadstavbovém oboru korektivní dermatologie. Od roku 2000 pracovala v kožní ambulanci polikliniky v Praze 10 zaměřené na klasickou dermatologii i venerologii a zároveň získávala zkušenosti na kožní klinice Vojenské nemocnice Střešovice. Zkušenosti sbírala i v ambulantním kožním zařízení Dermacentrum. V současnosti pracuje v ambulancích v Praze, Úvalech a Říčanech, kde se vedle běžné dermatovenerologické praxe zaměřuje na korektivní dermatologii, konkrétně chirurgické i laserové zákroky a výkony z oblasti estetické medicíny. Této problematice se věnuje v posledních letech i v kožní ordinaci Dermalink v Praze. Kristýna žije s manželem, sedmiletou dcerkou a dvěma psy v Újezdě nad lesy. Volný čas nejraději tráví v lese s pejsky a knihou. Nejvíce času ale věnuje své dceři.

 

 

Kožní ambulance pro dospělé i děti

 

Krátká objednací doba, péče hrazená ze zdravotního pojištění a příjem pacientů i bez doporučení lékaře!

-       Vyšetření a léčba kožních onemocnění

-       Vyšetření znamének a bradavic

-       Léčba onemocnění nehtů a vlasů

-       Léčba oparů a akné

-       Lymfologická péče, léčba celulitidy a otoků

-       Kosmetické poradenství

-       Kontrola mateřských znamének

-       Obrátit se na nás můžete také s alergiemi, akutními vyrážkami, bodnutím od hmyzu či spáleninami od slunce!

 

 

Ordinační hodiny:

Středa - 8:00 - 16:30 hod. - MUDr. Kellerová

Pátek -  8:00 - 13:00 hod. - MUDr. Baudyšová

 

Stačí se jen objednat!

 

Kontakt:

Nemocnice Říčany

Smiřických 315/26, 251 01 Říčany

Tel.: +420 605 053 581

www.dermalink.cz

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena