Novinky v Mraveništi!

29. 9. 2023

18. září jsme otevřeli Mraveniště našim dětem již po dvacáté páté! A opět nabízíme pestrý a zajímavý program, kde si každý může vybrat, co ho zajímá. Jsme rádi, že stále u nás hledáte inspiraci, kreativitu, chodíte se k nám dozvědět něco nového, jiného, … Děkujeme, že se o nás zajímáte!

Kroužky pro děti

Arduino (platforma Atmel): programování, seznamování se s mikroprocesory, základními elektronickými součástkami – od října každou středu, 3. ZŠ u Říčanského lesa

Programování robotů se stavebnicí Lego Mindstorms®: jednodušší programování, sestavené objekty seděti naučí rozpohybovat – každý čtvrtek, 3. ZŠ u Říčanského lesa

Mravenčí školička: přípravka pro děti před vstupem do mateřské školy ve věku 1,5–5 let – každé pondělí a středu dopoledne – Plánujeme pro děti zajímavý program, nyní např. s podzimní tématikou. Děti se mohou těšit na výrobu podzimních obrázků a dekorací, a nebude chybět ani halloweenský karneval. (Zbývá už jenom pár míst)

Mateřské centrum

Mumspace – prostor pro mámu! Pravidelné setkávání v Mraveništi pro všechny maminky s malými dětmi, které chtějí sdílet své zkušenosti i radosti a dozvědět se něco nového a zajímavého. V říjnu jsme si pro vás připravili tento program:

3. října: Jóga pro maminky s dětmi

17. října: Jóga pro maminky s dětmi

24. října: Podzimní tvoření pro děti

 

Nově otevíráme Kurz angličtiny pro maminky s malými dětmi. Koná se každou středu od 17 hod. v Mraveništi. Dětem bude k dispozici zázemí herničky. Je nutné, aby maminka měla úroveň angličtiny alespoň B1. Budeme se bavit o praktických záležitostech, každý týden otevřeme jedno ucelené téma.

Jednorázové kurzy – KERAMIKA PRO VEŘEJNOST

Čtvrtek s Evou                                         5. října a 10. října             18.30–21.00

Sobota se Štěpánkou a Katkou                  7. října a 21. října               9.00–11.30

Workshopy pro děti i dospělé

Šití na stroji, háčkování – sledujte naše stránky www.mraveniste.info.

Plánujeme již také jarní prázdniny. I letos vyšleme lyžařskou expedici do Rakouských Alp, kde budou moci děti již od šesti let brázdit svahy pod vedením zkušených instruktorů. Neváhejte a v případě zájmu nás kontaktujte e-mailem mraveniste.hory@seznam.cz.

Tak vzhůru vstříc novým dobrodružstvím s Mraveništěm!

Tým lektorů s koordinátorkou Ninou

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena