O republikové tituly ve šprtci se hrálo v Říčanech

3. 1. 2014

Až dosud patřil říčanský BHC Radošovice mezi oddíly regionálního významu. Na konci listopadu se ale výrazně zapsal do historie své disciplíny, billiard-hockeye šprtce. Za finančního přispění města Říčany totiž uspořádal mistrovství republiky, v pořadí již čtyřiatřicáté. Po více než roční přípravě přivítali pořadatelé účastníky MČR v říčanském hotelu Pratol, kde hráči i jejich doprovod nalezli kompletní zázemí.

Nad šampionátem převzal záštitu starosta města Vladimír Kořen, účastníkům soutěže známější spíše jako moderátor televizních Zázraků přírody. Ten také společně s ředitelkou hotelu Pratol Michaelou Kozákovou mistrovské klání zahájil a popřál všem soutěžícím hodně štěstí. Samotný turnaj, který probíhal odděleně v kategoriích muži, ženy, junioři, starší žáci a mladší žáci, pak samozřejmě vyšel někomu lépe a jinému hůře. I přes pestré zastoupení oddílů z různých koutů republiky se nakonec o tituly podělily pouze dva kluby.

V kategoriích dospělých triumfovali zástupci ostravských Šprtmejkrů, konkrétně Pavel Koloděj a Veronika Grabinská. V mládežnických kategoriích pak dlouholetou práci zúročil v trojnásobné prvenství Billiard-hockey club Most, díky juniorovi Ondřeji Müllerovi, staršímu žákovi Tomáši Sýkorovi a mladšímu žákovi Vojtěchu Jandečkovi. Souboje všech kategorií byly ale velmi těsné a rozhodovaly maličkosti. Ty tentokráte chyběly Petře Mátlové, jediné zástupkyni pořádajícího BHC Radošovice. Kromě hry měla i organizační povinnosti, což se podepsalo na nižší koncentraci. Obsadila páté místo. Další členové říčanského oddílu bohužel neprošli sítem Českého poháru. O reparát se pokusí v právě začínající sezoně 2014. Hráči BHC Radošovice ve svých řadách rádi uvítají nové členy všech věkových kategorií. Základní informace o činnosti najdou zájemci na webu oddílu http://bhc-radosovice.webnode.cz.

Chtěli bychom touto cestou ještě poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci mistrovství. Všichni hráči si mohli pochutnat na šátečcích z pekařství Frydrych a vítězové jednotlivých kategorií se radovali z cen od říčanských firem – MIBA Sport, Studio Smart – obchůdek pro tvořivé ruce a E-DKP.

Jakub Hasil

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena