Občanská poradna Říčany

25. 8. 2023

Občanská poradna v Říčanech funguje již 16. rokem a podle počtu lidských příběhů, poskytnuté pomoci a radosti z úspěšného vyřešení problému, má své důležité místo nejenom v Říčanech, ale i v systému sociálních služeb. V roce 2022 navštívilo OP Říčany 200 klientů, kdy poradci zpravidla při opakovaných konzultacích řešili nejrůznější příběhy a dodávali odvahu občanům. Nejčastější témata byly finance a dluhy, rodina, právní systém či majetkoprávní vztahy. OP je místo nestranné, nezávislé, důvěrné a bezplatné právní pomoci. Poradna nabízí 3 oblasti: všeobecné sociálně-právní poradenství, kdy vám poradíme v oblastech rodinného, pracovního či občanského práva, sociálního systému, ochrany spotřebitele a finančních záležitostí. Další oblastí je téma domácího násilí a trestné činnosti, kde se zaměřujeme především na téma sporných rozvodů, sousedských problémů, násilí v rodině, trestnou činností apod. Poslední velkou oblastí je dluhové poradenství, finanční gramotnost a služby v oblasti oddlužení dle příslušné akreditace MSP. Nabízíme pomoc s vyhodnocením celé dluhové situace, pomoc s mapováním dluhů, sepsáním návrhu na oddlužení až po se sestavením všech potřebných příloh k návrhu na oddlužení.

Mezi finanční podporovatele patří Ministerstvo spravedlnosti ČR, Středočeský kraj, město Říčany. Dluhové poradenství funguje i díky MAS Říčansko a projektu „Podpora duševního zdraví a aktivního řešení zadluženosti v regionu MAS Říčansko“ (reg.č. projektu: CZ.03.02.01/00/22_008/0000054), financovaném z Operačního programu Zaměstnanost plus.

Kde nás najdete? Masarykovo nám. 6/17, 25101 Říčany. Prosíme o předchozí objednání na tel. 312 315 284, 606 074 257, 721 516 274 nebo emailem obcanskaporadna@cestaintegrace.cz. Více informací na www.cestaintegrace.cz. Provozní  doba: pondělí a středa 9 – 12, 13 – 17, dále úterý a čtvrtek pouze po předchozím objednání.

 

Mgr. Markéta Hubínková, DiS.
Občanská poradna Cesty integrace

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena