Občanské sdružení Cesta integrace

1. 11. 2013

Jezděte „Bezpečně na kole“

Během Evropského týdne mobility ani letos nechyběla akce pořádaná o. s. Cestou integrace „Bezpečně na kole“. Na dopravním hřišti se postupně vystřídalo šest třetích tříd ze ZŠ Bezručova a I. ZŠ Říčany – celkem cca 150 dětí. Akce byla podpořena městem Říčany a s organizací akce pomohl i krajský koordinátor BESIP Ing. Polách, u něhož si děti mohly vyzkoušet tzv. opilecké brýle. Žáci formou soutěží plnili úkoly v oblasti dopravních značek, správné výbavy kola, slalomu na kole apod. Za své snažení obdrželi malé dárky. Na akci bude v červnu volně navazovat bezpečnostně preventivní akce Den bez úrazů a ve 4. třídě výuka dopravní výchovy.

 

 

Pozvánka na seminář k tématu exekucí a osobního bankrotu

pondělí 18. listopadu 2013 od 16.00 do 17.30 hod.

Místo konání: DPS Senior – jídelna, Komenského nám. 1850, Říčany

Seminářem bude provázet právnička Občanské poradny Říčany.

 

KLUB CESTA

Hledáme cesty k dětem a mladým lidem

Klub Cesta je nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM), tedy bezpečný prostor, kde mohou trávit svůj volný čas, uskutečňovat své zájmy, bavit se s vrstevníky, nebo najít radu a pomoc u pracovníků klubu.

Od začátku února 2011 do listopadu 2013 je Klub Cesta podpořen z Evropského sociálního fondu v rámci Individuálního projektu Středočeského kraje s názvem „Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji“. Finanční podpora se vztahuje na cílovou skupinu klubu ve věku 15–26 let.

Během doby trvání projektu došlo k značnému rozvoji této služby. Například během roku 2012 jsme v klubu i v terénu provedli celkem 511 intervencí (intervence = vnější zásah sociálního pracovníka do procesu změny životního stylu uživatele služby, který trvá 30 minut a více). Nejčastěji se témata týkají práce, identity, volného času, školy, návykových látek, vztahů atd.

Budeme se i nadále snažit sehnat dostatek financí, udržet a rozvíjet tak tuto službu. I vy můžete pomoci například finančním darem (číslo účtu:1303277001/ 5500) nebo konkrétními věcmi (výtvarné potřeby, deskové hry, vhodný nábytek atd.) po domluvě s vedoucí klubu.

Další informace na http://www.cestaintegrace.cz/klub_cesta/. Také si nás můžete přidat na Facebooku (Klub Cesta) nebo se staňte fanouškem stránky o. s. Cesta integrace.

 

Provoz Klubu Cesta a Občanské poradny Říčany podpořen v roce 2013 městem Říčany, Ministerstvem práce a sociálních věcí a z Individuálního projektu Středočeského kraje v rámci podpory z Evropského sociálního fondu.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena