Občanské sdružení Cesta integrace

27. 11. 2013

Dopravní výchova

Od září do konce října se tradičně konala 1. část souvislé výuky dopravní výchovy pro žáky 4. tříd základních škol. Každé dopoledne se do učebny u dopravního hřiště sjela jedna třída z Říčan či okolí, aby se nejprve děti naučily, co na silnici máme, či nemáme dělat, a plni nových vědomostí následně vyrazily na dopravní hřiště, kde si vše vyzkoušely jízdou na kole. Dopravní výchova pro 4. třídy je složena celkem ze 3 částí. V 2. a 3. jarní části se vědomosti budou rozvíjet a doplňovat. Vše je završeno možností získat průkaz cyklisty. Výuka je pořádána Cestou integrace za finanční podpory BESIP – Ministerstva dopravy, Středočeského kraje a města Říčany.

Další typ dopravní výchovy je věnován mateřským školkám a dále nově žákům 2. a 3. třídy ZŠ na téma chodec. Do tohoto projektu se zapojila MŠ Srdíčko, I. ZŠ Říčany a ZŠ Světice. Podzimní dopravní výuky pro 4. třídy se zúčastnilo 14 škol z regionu Říčansko, 25 tříd, 434 dětí.

Za lektorský tým Markéta Hubínková

 

Rekonstrukce v prostorách Klubu Cesta

 

V listopadu úspěšně proběhla dlouhodobě plánovaná a připravovaná rekonstrukce části prostor v Klubu Cesta pro děti a mládež, kde probíhá rovněž dopravní výchova pro základní i mateřské školy.

Díky grantovému příspěvku od města Říčany se podařilo vyměnit vchodové dveře, položit novou dlažbu do klubovny a zřídit v umývárně druhé WC.

Rekonstrukci předcházela náležitá administrativa v součinnosti s městem Říčany a veřejné poptávkové řízení, kde bylo zásadním kritériem nejnižší nabídnutá cena za rekonstrukci.

Děkujeme městu Říčany a stavební firmě Petr Bedrník za výbornou spolupráci. Více informací a fotogalerii o rekonstrukci naleznete na www.cestaintegrace.cz.

 

Petra Nyklová, ředitelka

 

Vybrané prosincové akce v Klubu Cesta

12. 12. Turnaj v šipkách a deskových hrách

19. 12. Předvánoční rozlučka

Určeno pro děti a mládež.

Místo konání: Na Obci 2049, Říčany

Vstup zdarma. Pro vítěze odměny.

Více na www.cestaintegrace.cz a facebooku Klubu Cesta.

Akce pořádáme díky přispění města Říčany.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena