Občanské sdružení Modré dveře

3. 7. 2015

Modré dveře budou otevřené i v Říčanech

Občanské sdružení Modré dveře si dovoluje informovat občany Říčan a okolních obcí, že rozšiřuje svoji působnost o novou lokalitu a od září 2015 bude nabízet služby kromě Kostelce nad Černými lesy také v ulici Olivova č. 312 v Říčanech. Reaguje tím na aktuální poptávku, potřebnost a současnou absenci některých služeb ve městě a okolí. V odloučeném pracovišti budou poskytovány bezplatně registrované sociální služby (sociální rehabilitace a aktivizace pro osoby s duševním onemocněním a mentálním postižením), dále zde bude probíhat psychologické poradenství pro osoby s neurotickými a psychotickými potížemi a podpůrná skupina pro ženy s duševním onemocněním. Rodinná, párová a skupinová psychoterapie bude poskytována za úhradu.

Nadále budou probíhat sociální, psychologické a psychoterapeutické služby a programy v Terapeutickém centru v Kostelci nad Černými lesy.

Terapeutické centrum poskytuje komplexní psychosociální služby a je průkopníkem v oblasti práce s celým systémem klienta – jeho ošetřujícím lékařem, rodinou, zaměstnavatelem. Multidisciplinární tým zahrnuje sociální pracovníky, psychoterapeuty, psychology a psychiatrickou sestru, spolupráce se zdravotní oblastí je zajištěna ambulantním psychiatrem.
Cílem práce je propojování psychologické, psychoterapeutické, psychiatrické a sociální práce. Pracovníci společně konzultují situaci klienta z úhlu zdravotního (medikace), sociálního (rodinné zázemí a sociální fungování) a psychologického (porucha, nastupující krize).  

Všechny poskytované služby vedou k posílení prevence patologických stavů u psychiatricky nemocných osob, řešení psychických i sociálních obtíží klientů a pečujících osob.

Více informací o nabídce služeb Terapeutického centra Modré dveře naleznete na: www.modredvere.cz, příp. volejte 725 830 830. 

                                                    Pěkné léto přeje tým Terapeutického centra Modré dveře.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena