Odbor sociálních věcí a zdravotnictví - OSPOD

2. 10. 2015

BAZÁREK

Dne 25.8.2015 jsme jako již každý rok, uspořádali na OSVZ-OSPOD akci s názvem Bazárek. Tato akce je určena sociálně znevýhodněným rodinám z Říčan a okolí. Vše spočívá v tom, že se na našem odboru shromáždí určité množství oblečení, bot, hraček a tyto jsou nejprve nabídnuty dětem, které si mohou sami vybrat, co se jim líbí a poté rodičům, kteří vybírají, co je potřebné.

Letos jsme na bazárku rozdávali oblečení pro malé i velké, boty, doplňky, ale i hračky či knížky. Účast byla vysoká a velká část věcí se během chvíle rozebrala. Věci, které zbyly, si po skončení akce přijela převzít charita.

Na bazárek jsme sbírali věci a oblečení v předposledním prázdninovém týdnu, aby byl dostatek času vše řádně roztřídit a poskládat. V den konání bazárku jsme od rána postupně zaplňovali jednotlivé kanceláře. Přičemž věci byly v kancelářích rozděleny na – oblečení a potřeby pro novorozence až batolata, mladší školní věk, starší školní věk, mladí dospělí a dospělí. A dále byly nabízeny již zmiňované hračky, plyšová zvířátka, knihy, doplňky a boty.

Nezapomněli jsme ani na rodiny, které se k nám v den pořádání nemohly dostavit. Potřebné věci jsme zabalili a dovezli přímo rodině.

Bazárek bychom však nikdy nemohli uspořádat bez podpory našich štědrých dárců. Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří jakoukoli měrou na akci přispěli.

 

Jitka Červenková

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví - OSPOD

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena