Ohlédnutí za nultým ročníkem Říčanského filmaŘení

1. 7. 2016

V sobotu 18. června se konala v areálu Olivovny kulturní akce s názvem Říčanské filmaŘení, která vznikla z iniciativy starosty města Vladimíra Kořena a o jejímž obsahu rozhodovali ve veřejném hlasování Řídím Říčany sami Říčaňáci.

K organizaci byli kromě zástupců města přizváni místní obyvatelé, kteří se dobrovolně přihlásili do přípravné pracovní skupiny. Byl jsem osloven jako člen této skupiny okomentovat nultý ročník této akce. Nultý ročník jsme zvolili zejména kvůli tomu, že akce má mít od svého prvního ročníku několikadenní charakter.

Říčanské filmaŘení jsme letos pojali jako hravý podvečer pro děti s veselým divadélkem Hnedle vedle a bezvadnou rodinnou komedií Mikulášovy patálie a pohodový kulturní večer, kde si mohli dospělí vybrat mezi pro mě velmi příjemnou hudbou říčanské kapely Jazzmazec a nejúspěšnější kolekcí oskarových krátkometrážních filmů roku 2016, která jasně dokázala, že velký film tvoří velké emoce, nikoli rozpočet a metráž. Po setmění jsme pak promítali v letním kině chytrý snímek Půlnoc v Paříži Woodyho Allena.

Z mého pohledu hodnotím akci jako vydařenou, protože všichni slíbení účinkující dorazili a vystoupili, stejně jako se všechny filmy úspěšně celé odpromítaly a díky povedenému počasí a hojné účasti, která dokonce překonala původní odhad, si na fotkách nelze nevšimnout, že v laskavém místě dobrých manželů Olivových byla v sobotu pohoda.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, co se na akci v její zdárný průběh jakkoli podíleli, a uvidíme se na prvním ročníku.

Ondřej Slanina

Lídr pracovní skupiny

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena