Olivova dětská léčebna, o.p.s.

31. 12. 2015

V Olivovně vyhlásili výsledky charitativní akce Běh Mladé fronty

Ve středu 25. listopadu proběhlo v Olivově dětské léčebně slavnostní vyhlášení výsledků charitativní akce Běh Mladé fronty. Akce se zúčastnili ředitel léčebny Jiří Bruk, patron projektu známý ultramaratonec a zakladatel Běžecké školy Miloš Škorpil, zástupci běžeckých týmů MasterCard, Tesco – OC Letňany, vydavatelství Mladá fronta a děti, které se v Olivově léčebně léčí.

 

Vyběháno bylo 35 120 Kč (za každý uběhnutý kilometr 10 Kč), avšak všichni partneři a organizátor soutěže navýšili částku na celkových 50 000 Kč. Miloš Škorpil tedy předal řediteli léčebny šek na částku 50 000 Kč. Finanční příspěvek věnuje léčebna na sportovní pomůcky pro léčbu obezity a pořídí dětem sportovní a zdravotní pomůcky jako běžecký pás, trekingové hole, rotoped a tonometr. 

 

Během slavnostního odpoledne byl vyhlášen vítězný tým – MasterCard s 1033 km a nejlepší běžkyně – Magda Nováková s 352 km, které dokázali naběhat od 14. září do 31. října 2015. V rámci večera vystoupil dětský pěvecký sbor Elišky Erlichové. Jednalo se o 1. ročník soutěže a organizátor, vydavatelství Mladá fronta, by rád na něj navázal stejnou aktivitou v roce příštím.  

 

Josef Boubín

Olivova dětská léčebna

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena