Olivova dětská léčebna v Říčanech mění ředitele. Blanku Vysloužilovou nahradil Jiří Bruk

1. 5. 2015

Správní rada Olivovy dětské léčebny rozhodla o odvolání ředitelky Blanky Vysloužilové. Důvodem je ztráta důvěry mezi správní radou a paní ředitelkou.

Hlavní město Praha i město Říčany, tedy zakladatelé obecně prospěšné společnosti, věří, že změna na pozici ředitele přinese další pozitivní posun v řízení říčanské léčebny. Ta slouží především dětem s dýchacími potížemi.

V průběhu jara byl dokončen rok trvající převod zakladatelských práv v léčebně. Převod práv odstartoval na konci roku 2013, když se ozdravovna dostala do nepříjemné finanční situace, přičemž hrozilo její uzavření. Magistrát hlavního města Prahy a město Říčany se rozhodly převzít odpovědnost nad dalším vývojem léčebny a nyní byly zapsány do rejstříku obecně prospěšných společností jako zakladatelé. Ujaly se tak plnohodnotného řízení této organizace.

„Olivova dětská léčebna má stoprocentní podporu města Říčany, je to pro naše město ohromný symbol,“ říká starosta Říčan Vladimír Kořen /Klidné město/ a dodává: „Mezi členy správní a dozorčí rady na jedné straně a paní ředitelkou na straně druhé však v posledních týdnech panovala silná nedůvěra. „Olivovna“ potřebuje týmovou spolupráci. Jde přeci o děti a jejich zdraví.“

Hlavní město Praha vnímá Olivovu dětskou léčebnu jako ojedinělou a svým zaměřením nezastupitelnou službu veřejnosti, která pomáhá konkrétním rodinám a dětem, což je pro nás to nejdůležitější,“ připomíná radní pro oblast zdravotnictví MHMP Radek Lacko a ke změně na postu ředitele doplňuje: „Nedůvěra mezi zástupci zakladatelů a paní ředitelkou vedla ke změně na pozici ředitele. My jsme přesvědčeni, že pro Olivovnu uskutečněné změny budou impulsem k novému koncepčnímu rozvoji a zároveň deklarujeme, že hlavní město je v budoucnu připraveno rozvoj Olivovny podporovat.“      

Na místo nového ředitele byl jmenován správní radou Jiří Bruk. Člověk s bohatými zkušenostmi z bankovního sektoru. Jeho základním úkolem je důsledné řízení finanční a majetkové stability léčebny a její další rozvoj.

„Více než stoletá tradice Olivovy léčebny je zavazující a provází člověka na každém kroku. To je také nesmazatelně vtisknuto do podvědomí všech zaměstnanců a vyúsťuje v profesionální péči o zdraví dětských svěřenců. A to bude hlavním cílem mého snažení, jako nového ředitele Olivovny,“ vysvětluje Jiří Bruk, který byl už jako ředitel představen zaměstnancům.

Olivova dětská léčebna dostala v průběhu loňského i letošního roku na zlepšení provozu od hlavního města a Říčan několik dotací na provoz a na investice do oprav nemovitého majetku. Chod léčebny je nyní stabilní a zájem rodičů i lékařů o služby se zvyšuje. Kromě nemocí dýchacího systému se v krásném prostředí léčí i nemoci spojené s nadváhou dětí.

Adéla Ambrožová, tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena