Omluva firmy Marius Pedersen

2. 2. 2018

Pomozte nám město udržet čisté

 

Vážení občané města Říčany,

Rád bych se jménem společnosti Marius Pedersen a.s. omluvil za způsobené komplikace na separačních stanovištích města dne 3.1.2018 (středa), kdy měl proběhnout pravidelný týdenní úklid separačních stanovišť od odpadků uložených mimo kontejnery.

Tento úklid byl díky nedostatku personálního obsazení časově posunut až na dobu po svozu popelnic ve městě, přičemž jsme úklid nestihli dokončit včas a pokračovali jsme v něm hned od rána následujícího dne. Díky nedostatku pracovních sil na trhu práce, má problémy drtivá většina společností a zaměstnavatelů, proto v případě, že znáte někoho, kdo shání zaměstnání, neváhejte dotyčného odkázat na nás, sháníme jak manipulační dělníky, tak i řidiče – můžete nám pomoci.

Za způsobené komplikace se omlouváme a po domluvě s městem Říčany jsme navrhli řešení v podobě přesunu úklidového dne separačních stanovišť ze středy (kdy svážíme všemi prostředky odpady z popelnic od občanů) na úterý, kdy máme pracovníky k dispozici. Věříme, že tímto opatřením předejdeme opakování popsané situace.

Dále jsme, jako omluvu městu a vylepšení služby pro občany, po domluvě s vedením města jsme navrhli jako kompenzaci za vzniklé potíže posílení separačních stanovišť o nádoby na drobný kovový odpad (šedé popelnice) a o kontejnery na papír (modré/zelené kontejnery) na separační místa, kam se ještě dají umístit. Změnu byste měli zaregistrovat postupně do konce ledna.

Věřím, že budete mít pro toto pochybení pochopení a v novém roce přeji za naši společnost jen to nejlepší Vám i Vašim blízkým.

 

Za Marius Pedersen Ing. Petr Jindra,

vedoucí obchodního oddělení

 

 

Pomozte nám město udržet čisté

Zlepšení situace v prostoru stanovišť separovaného odpadu můžete přispět i vy, kteří odpad na těchto stanovištích odkládáte. Nevhodným uložením („nesešlapáním“ prázdných kartonových obalů či nápojových obalů z plastu, atd.) dochází k přeplnění nádoby jednou či dvěma krabicemi. Další občané jsou pak nuceni, surovinu odkládat mimo nádoby což čistotě a vzhledu okolí stanovišť určitě nepřispívá.

V té souvislosti je také vhodné vždy zvážit, zda pro daný druh odpadu není vhodnější využít služeb sběrného dvora kde občané Říčan mohou odpad odložit zdarma. Odkládání odpadu, pro který je výhradně určen sběrný dvůr, v prostoru stanovišť separovaného odpadu viz. foto (např. pneumatiky, staré matrace a jiný velkoobjemový odpad) je často předmětem kritiky. Další možností v těchto případech jsou velkoobjemové kontejnery, které jsou v průběhu roku rozmísťovány po městě a jejich svoz je rovněž zajištěn pro občany bezplatně. O jejich umístění město vždy informuje jak na svých webových stránkách, tak v Říčanském kurýru. Využitím těchto služeb nám pomůžete udržovat město čisté a vyhnete se případnému postihu při řešení  přestupku proti veřejnému pořádku který může být až ve výši 50 000 Kč.

 

Vedoucí odboru správy majetku

Ing. Evžen Heyrovský

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena