Opravené zázemí sportovní haly v Říčanech se otevřelo veřejnosti

30. 1. 2014

Halový turnaj v sálové kopané Rychta Cup 2014, který proběhl v polovině ledna, se stal zahajovací akcí v nově zrekonstruovaných prostorech zázemí sportovní haly. Sportovci tak poprvé využili nové šatny a sociální zázemí. Pro návštěvníky je k dispozici i opravený bufet s občerstvením. Nyní probíhá oprava prvního patra a vnější části budovy. Město podalo žádost o dotaci také na projekt zateplení hlavní části sportovní haly.

V prosinci loňského roku došlo k dokončení I. etapy rekonstrukce sportovní haly, která zahrnovala kompletní opravu přízemí budovy zázemí včetně sociálního zařízení, čtyř šaten, občerstvení s recepcí a minisálu.

Opravenou sportovní halu si jako první vyzkoušeli fotbalisté v rámci tradičního turnaje Rychta Cup 2014, kterého se zúčastňují týmy sestavené z restauračních zařízení v Říčanech a okolí. 21. ročník letos přivítal deset týmů, z nichž šest bylo říčanských. Vítězem se letos stal tým hospody U Jarmařů v Říčanech.

„Jsem rád, že právě tento tradiční turnaj týmů říčanských hospůdek byl jedním  z prvních, který nové zázemí otestoval,“ říká starosta Vladimír Kořen /Klidné město/, který turnaj Rychta cup každoročně finančně podporuje a spolupodílí se i na vyhlašování výsledků. 

„Zázemí sportovní haly prošlo opravdu neskutečnou proměnou. Nové sprchové kouty a toalety splňují veškerý standard moderních sportovních zařízení a jako účastník turnaje jsem zatím nejvíce využil nové šatny, které vynikají dostatečným prostorem a pohodlím. Za velmi povedenou považuji také rekonstrukci bufetu,“ řekl jeden z hráčů sportovního klání.

Rekonstrukce prvního patra, zateplení a hlavní budovy

Nyní probíhají v rámci II. a III. etapy úpravy prvního patra, zateplení, zastřešení a nové fasády. Druhé podlaží, kde se nachází dvě šatny, minisál pro cvičení, zasedací místnost a sociální zázemí, bude hotové do konce března 2014. Termín kompletního dokončení projektanti předpokládají letos v červnu. Náklady na zbývající opravu zázemí, kterou provádí společnost ATOS, spol. s r.o., dosahují 4 milionů korun.

Přestavby exteriéru i interiéru se dočká i hlavní část sportovní haly. Město v současné době finalizuje projektovou dokumentaci a zažádalo o dotaci z OPŽP, která by měla pokrýt cca 60% z uznatelných nákladů na vnější stavební práce.

„Obvodový plášť haly získá tepelnou izolaci, proběhne výměna výplně otvorů oken a dveří či zateplení podlahy. Také se upraví bezpečnostní řešení pro požární ochranu, které bude respektovat současné požadavky pro shromažďovací prostor, a dále se bude řešit vzduchotechnika. Rovněž dojde k úpravám v interiéru, například k výměně nášlapné vrstvy podlahové krytiny haly,“ popisuje Monika Burešová z oddělení investic města s tím, že částka na zateplení by mohla dosáhnout přes 9 milionů bez DPH a náklady na interiér ještě nejsou známy.

"Rádi bychom chtěli požádat všechny uživatele i návštěvníky sportovní haly a zázemí o respektování provozního řádu a dalších pokynů správců objektu. Děkujeme," dodává Monika Burešová.

 

Adéla Michalová

tisková zpráva města Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena