Orientační běh

31. 10. 2022

 

 

O víkendu 23. - 25. 9. proběhlo soustředění našeho oddílu. Během něj jsme se zúčastnili dvou štafetových závodů a jednoho sprintu. V sobotu dopoledne byl na programu sprint ve Dvoře Králové nad Labem. Závod byl na celorepublikové úrovni a pro většinu našich nejmladších členů to byl jejich první městský závod. V tomto závodu se nejvíce dařilo Zuzce, která ve své kategorii doběhla devátá z více než 50 závodnic.

 Odpolední závod se povedl štafetě Maja, Zuzka a Verča, která si v holčičí kategorii do 14 let doběhla pro 6. místo. Dařilo se i dospělákům, ženy skončily ve své kategorii páté a chlapi dokonce svou kategorii vyhráli.

 V neděli znovu dobře zabojovaly holky, tentokrát skončily na 8. místě. Na pódiové umístění opět dosáhli chlapi, konkrétně na 3. místo. Mladší účastníci soustředění v neděli vyrazili s trenérkami do Safari. Soustředění jsme si všichni užili a těšíme se na další.

 Dne 28. září se vyhlašoval středočeský jarní žebříček, tedy součet výsledků ze sedmi jarních závodů. V tomto žebříčku se nám velmi dobře dařilo (uvedené výsledky do 6. místa) – 2. Maja (D14) a Laura (D18); 3. Zuzka (D12) a Bára (D18); 4. Verča (D10); 5. Tomáš (H16) a 6. Maki (D16) a Lukáš (H14).

 Zbývá nám posledních pár tréninků v lese a na začátku listopadu se přesouváme do tělocvičny. Běžecké tréninky úterý, středa, čtvrtek pokračují venku.

Barča a Maki

 

 

 

Stupně vítězů českého poháru štafet (foto Bára Kotenová)

Při západu slunce na štafetovém soustředění ve Dvoře Králové (foto Bára Kotenová)

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena