Orientační běh

30. 5. 2014

I v měsíci květnu zaznamenali říčanští o-běžci několik významných úspěchů. Bára Vyhnálková během jediného týdne přivezla hned tři cenné kovy z mistrovských závodů. V silné konkurenci na fyzicky i technicky náročné trati v historickém centru Znojma získala bronzovou medaili na Mistrovství České republiky ve sprintu. O dva dny později přidala zlatou medaili ze závodu na krátké trati z mezinárodního Mistrovství Slovenska v Košicích a den poté spolu s tréninkovými partnerkami z dorosteneckého reprezentačního výběru skončily stříbrné ve štafetovém závodě.

Na oblastním přeboru škol v pražské Lhotce skončilo gymnázium Říčany na druhém místě v kategorii starších žáků a na třetím místě v kategorii dorostenců.

O víkendu 24.-25.května, bohužel po uzávěrce tohoto vydání, jedeme s výběrem říčanských nadějí reprezentovat středočeský kraj na vyzývací pohár žactva do České Třebové. Dva štafetové závody a jeden vložený závod ve sprintu, v hlavní roli děti 10-14 let – určitě bude příští měsíc o čem psát.

 

Hezký pohled je na průběžné výsledky středočeských žebříčků po 6 kolech (ještě dva závody nás čekají): v D10  1. Laura DeHeij, 2. Ema Pračková, 4. Martina Pelantová, D12 8. Barbora Sládečková, D14 2. Maruška Vyhnálková, 8. Hanka Šrámková,  D16 5. Amálka Repiská, 8. Anička Formánková, D18 2. Anička Stehlíková. Mezi kluky v H10 průběžně 3. Vojta Rožek a 8. Vašek Hudos.

 

Oddíl orientačního běhu v Říčanech má dnes 82 členů, z toho 58 dětí. V roce 2014 nás finančně nás podpořilo město Říčany. Vše o naší činnosti najdete na stránkách www.obricany.cz .

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena