Orientační běh Říčany

29. 5. 2015

Ve středu 13. května jsme v lese za Jurečkem pořádali 1. letošní závod Pražského poháru žactva a zároveň veřejný orientační závod.

 Počasí bylo skvělé, sluníčko a 20 stupňů, ideální na běhání. Areál koupaliště Jureček a nové hřiště u 50. rovnoběžky (Pražáci byli překvapeni, jak v Říčanech tuto zvláštnost pěkně prezentujeme) byly důstojným zázemím závodu. Cílem prošlo rekordních 480 závodníků, z toho docela dost říčanských „kolemjdoucích“, kteří si přišli orienťák zkusit. Takový zájem nikdo nečekal, ale jako organizátoři jsme obstáli a nával závodníků zvládli.

V pracovním nasazení jsme si ani moc nevšímali našich dětí z oddílu OB Říčany. A přitom dětí přišlo plno a výsledky byly skvělé! V D10 se seřadily za sebou Terezka Pokorná, Markétka Kotenová a Ema Růžičková na 3.-5. místě (z 15 startujících), v D12 Ema Pračková a Martina Pelantová doběhly na 4. a 5.místě (startovalo 25 holek), v D14 o parník zvítězila Maruška Vyhnálková (z 18ti holek). V H10 stanuli na stupni vítězů Vojta Rožek a Vašek Hudos – zlato a bronz (celkem 43 závodníků), v H12 si doběhl pro třetí místo Vilda Rožek pro 5. místo Jára Šrámek (celkem 36 závodníků). A v dospěláckých kategoriích výborně zaběhli Mikuláš Černohorský v T5 (9. místo ze 130 závodníků) a Anička Formánková v T3 (6. místo ze 75 závodníků).

V květnu a červnu nás čekají hlavní republikové závody – žebříčky A a B a český pohár štafet. Mikuláš Černohorský a Bára Vyhnálková nás budou reprezentovat též na mistrovství republiky na krátké trati v Jáchymově a Bára též na mistrovství republiky ve sprintu ve Valašském Meziříčí. Držíme palce.

Na závěr chceme vyjádřit poděkování firmám Manufaktura a Kasia za příspěvek na veliký oddílový stan. Oddíl OB Říčany má dnes již přes 100 členů, na závody nás jezdí hodně, takže přístřešek před větrem a deštěm opravdu využijeme.

 

David Rožek

          "Závod v orientačním běhu může být hodně náročný" Foto Lucie Sládečková.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena