Orientační běh Říčany

30. 10. 2015

mistrovství ČR štafet a družstev

O víkendu 10. - 11. října se ve Vracově na jihovýchodě Moravy konalo mistrovství republiky štafet a družstev. V sobotu dokonce v přímém přenosu České televize. Celkem se na startu sešlo více než 1500 závodníků. Říčany měly letos poprvé zastoupení v kategorii dorostenek, podruhé jsme postavili samostatné veteránské družstvo a 6 žáků a žákyň z OB Říčany reprezentovalo středočeskou oblast. Počasí bylo o poznání chladnější než loni ve Starém Plzenci, ale jinak ideální na běhání. Krásný les s jemnými terénními tvary - v sobotu trochu zarostlý, takže se i dost chybovalo, v neděli to bylo extrémně rychlé.

Naši reprezentanti v žácích, tedy Ema Pračková, Martina Pelantová, Laura De Heij, Jára Šrámek, Vilda Rožek a Maruška Vyhnálková si to určitě užili. Motivací je už jen zažít atmosféru tak velkého závodu. V sobotu ve štafetách šlo hlavně o zjištění aktuální výkonosti každého, aby se co nejlépe poskládala nedělní velmi prestižní osmičlenná družstva. Nedělní výsledek středočeských žáků sice nakonec skončil za očekáváním, nejlepší středočeské družstvo skončilo osmé, ale možná je to správná motivace do dalších tréninků. A byla super i atmosféra v autobusu po cestě zpět.

V sobotu se na start MČR štafet poprvé postavily říčanské dorostenky Hanka Šrámková a Maruška a Bára Vyhnálkovy. Sedmnácté místo je pěkný začátek, v dalších letech bude co zlepšovat. Podobně lze hodnotit i účinkování veteránů – loni jsme ani nedoběhli, takže letošní 18. místo a ztráta 103 minut na vítězné Žabovřesky Brno je pro Říčany historický úspěch.

Sezóna orientačních běžců zvolna končí. Čeká nás poslední podzimní oblastní závod a pak tradiční oddílové zakončení – Poslední kufr. Loni běhal po Černokostelecké potápěč s hipíkem, jsme tedy zvědavi, co se bude dít letos.

David Rozek

Reprezentace Říčan na MČR družstev

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena