Orientační běh Říčany

1. 7. 2016

Koncem dubna nám skončil jarní žebříček mládeže Středočeské oblasti. Celý seriál zahrnoval 7 závodů, barvy OB Říčany hájilo celkem 46 dětí. Dosáhli jsme několika hodně pěkných celkových umístění včetně medailových.

V kategorii D10 - Markéta K. (3. místo),

Beáta P. (8), Adélka K. (10)

D12 - Martina P. (5), Ema P. (7), Bára

K. (10)

D16 - Bohdana V. (4)

D18 - Anna F. (4)

H10 - Jan P. (6)

H16 - Alex P. (9)

H18 - Mikuláš Č. (2)

Děti si vyběhly 4 licence „B“, které je opravňují v příštím roce soutěžit v žebříčku „B“ Čechy.

Od května probíhá seriál závodů PPŽ (Pražský pohár žactva). V soutěži oddílů držíme po pěti závodech průběžné krásné 2. místo (z celkem 19 oddílů).

Dále bojujeme v žebříčku „B“ Čechy a celostátním „A“ žebříčku. I tady mají děti pěkné výsledky včetně medailových, které je řadí do užší špičky v rámci celé České republiky. Oba žebříčky končí na podzim a určitě budeme čtenáře Kurýru informovat, jak jsme celkově dopadli. Na závodech v Jeseníkách jsme měli možnost „přivonět“ k atmosféře Mistrovství Evropy v orientačním běhu, kdy štafetový závod ME předcházel našim odpoledním závodům. Snad nás nejlepší evropští borci, které jsme viděli na vlastní oči, dostatečně motivovali do dalších tréninků a závodů.

Přejeme všem pěkné prázdniny a načerpání sil do podzimních soutěží. Těm, kteří bez orienťáku nevydrží ani přes prázdniny a zúčastní se letních závodů (většinou vícedenních), přejeme rychlý běh a bezchybné hledání kontrol. Někdo se účastní závodů v ČR a budeme mít i zástupce na soutěžích v zahraničí - například na trojmezí Slovinsko, Rakousko, Itálie nebo ve Švýcarsku ve Svatém Mořici.

Petr Šrámek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena