Orientační běh Říčany

26. 8. 2016

Dvě medaile z M istrovství Evropy v orientačním běhu putovaly do Říčan

Čas prázdnin je i v orientačním běhu přestávkou v dlouhodobých soutěžích, ale to neznamená, že orientační běžci zahálejí. Během prázdnin je organizováno velké množství vícedenních etapových závodů u nás doma i v zahraničí, které jsou více a více populární. Příkladem je např. pěti etapový závod Česká Kanada, kterého se v termínu 10. - 14. 8. zúčastnilo okolo 1700 závodníků.

Zastavme se ale na dvou vrcholných evropských soutěžích, které proběhly také o prázdninách a kde členové Orientačního běhu Říčany dosáhli fantastických úspěchů. Anička Formánková získala koncem července na Mistrovství Evropy neslyšících v Olomouci v juniorské kategorii zlatou medaili na klasické trati. A Barbora Vyhnálková, již ostřílená reprezentantka, vybojovala začátkem července na Mistrovství Evropy dorostu v Polsku stříbrnou medaili ve štafetě.  

Děkujeme oběma závodnicím za vzornou reprezentaci. Mít v oddíle mistryni a vícemistryni z evropských šampionátů je obrovský úspěch. Věříme, že pro mladší orientační běžce našeho oddílu jsou tyto medaile povzbuzením a motivací nejen do podzimních soutěží letošního roku, ale i do dalších let.

Petr Šrámek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena