Osadní výbory - Oslava 110 let dobrovolného hasičského sboru v obci Kuří

29. 11. 2019

 

V sobotu 13. 10. 2019 jsme byli, mezi jinými i my, pozváni do Kuří na oslavu, kterou pořádali dobrovolní hasiči. Dobrovolní hasiči vždy byli a budou důležitou součástí malých i větších vesnic. Vždy pomáhali a nadále stále pomáhají při mimořádných událostech, pohromách a jsou i součástí společenského života v obcích, obzvláště tam, kde již byly zrušeny místní hospůdky. Patří jim dík i za to, že se starají o mládež a vychovávají z nich malé hasiče. Děti se nejen zabavily, ale také si zasportovaly. Škoda, že dnes již o tuto aktivitu je malý zájem a děti raději sedí u počítače.

V sobotu odpoledne se mimořádně vydařilo počasí. Hasiči nejdříve uctili památku padlých hrdinů u pomníku na návsi, kde měl proslov pan Karel Chaloupecký, starosta města Říčany pan Vladimír Kořen a senátor pan Zdeněk Hraba. Samotná oslava se konala u místního rybníka. Tam jsme byli také všichni pozváni na pečenou šunku, jelení maso po myslivecku, gulášek, pivo, limonády a na sladké i slané pečivo. Lidé se pobavili, děti se proběhly na čerstvém vzduchu a všichni se občerstvili k všeobecné spokojenosti. Škoda, že takovýchto akcí se nekoná víc, protože v této hektické době lidem schází alespoň poklábosení se sousedy.

Takže tímto přejeme hasičům hodně sponzorů, bez kterých by to nešlo, hodně dobrovolníků, zapálených pro tuto činnost a dalších minimálně 110 let trvání sboru.

Osadní výbor Strašín

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena