Paliativní péče pro každého, kdo ji potřebuje

28. 3. 2014

Tak zní název projektu, který byl v roce 2013 realizován prostřednictvím Hospice Dobrého Pastýře v Čerčanech. Cílem projektu bylo plošně zvýšit informovanost veřejnosti o způsobech důstojného odchodu ze života, a podpořit tak zdravý vývoj společnosti v této oblasti.

Hospic Dobrého Pastýře obdržel na tento projekt dotaci od Ministerstva zdravotnictví, z níž rozdělil přes 420 000 Kč mezi deset hospiců. V těchto hospicích pak byla realizována část vlastních aktivit projektu.

 

Během projektu bylo osloveno 7000 lidí v rámci pořádaných akcí, distribuováno přes       66 000 kusů propagačních materiálů, vyšlo 35 článků informujících o hospicové péči na regionální úrovni, 19 tiskových zpráv a byla zrealizována 4 rozhlasová vysílání na státní úrovni. V rámci projektu byly poskytnuty informace o možnostech paliativní péče přibližně 350 000 lidí.

 

Aktivity projektu nasměrovaly veřejnost k návratu k tradicím v péči o nemocné v rodinném prostředí či hospicových zařízeních, kde pacient zůstává až do konce života v intenzivních vztazích se svými blízkými. Realizace projektu podpořila zdravou proměnu pohledu společnosti na poslední etapu života člověka a respektování práv umírajících pacientů.

 

Věra Ziková, TŘI, o.p.s.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena