Parkovací zóny se v Říčanech zavádět nebudou

27. 1. 2017

Současné vedení radnice nenašlo podporu široké veřejnosti pro zavedení systému parkovacích zón. Záměr představený v říjnu loňského roku občané nepodpořili.

Studie vypracovaná společností City Parking Group, s.r.o. měla nabídnout řešení hlavně pro říčanské rezidenty. Přepracovaný návrh, který zohledňuje připomínky občanů, společnost předložila začátkem roku 2017. Zaměřila se na podrobnější rozpracování organizace dopravy opatřením jednosměrných ulic, které se shledalo s kladnou odezvou občanů. Dalším opatřením budou i avizované „zóny TEMPO 30“.

Radnice se bude nadále soustředit na legalizaci stávajících parkovacích ploch a vytváření nových parkovacích míst. První nové parkoviště v centru města už je k dispozici na místě bývalé vietnamské tržnice a další se buduje na Komenského náměstí. Tato lokalita patří k velmi zatíženým a ulevit by jí mělo i navrhované zjednosměrnění přilehlých ulic.

Využívejte parkoviště za zimním stadionem

Situace s parkováním se zhoršuje v exponovaných časech i v lokalitě ulice Škroupova, kde po otevření nového zimního stadionu parkují návštěvníci často velmi bezohledně a porušují zákaz zastavení. Přitom parkoviště za halou zůstává poloprázdné. Někdy řidiče splete červené světlo u závory, to je však zelené pouze po odběru lístku při zvednutí závory. Apelujeme proto na řidiče, aby tato kamerově střežená parkovací místa plně využívali. Parkovné je symbolických 15 Kč za první tři hodiny, každá další započatá hodina stojí 10 Kč. K dispozici je zde 64 parkovacích míst pro osobní vozy a dva autobusy. Označena jsou i 4 místa pro invalidy. Parkovací automat je před halou a platit lze mincemi i bankovkami. Na nedovolené stání se zde zaměří Městská policie, která zpřísní kontroly.

Vedení města intenzivně pracuje na rozšíření nabídky a legalizaci parkovacích míst i v okolí nádraží, ke kterému by mělo dojít tento rok.

Druhé kolo veřejného projednání na téma parkování, bylo naplánováno na 19. ledna, což je po uzávěrce únorového čísla Kurýru. Aktuální informace na téma parkování uveřejníme na webových stránkách města www.ricany.cz.

Kateřina Lauerová,

tisková zpráva města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena