Parkování v Říčanech se zatím nemění

26. 8. 2022

Město vyhrálo soud s krajským úřadem – krajem nestandardně zrušený projekt dopravního značení byl tedy stanoven zákonně. Jsme rádi, že soudy opakovaně potvrdily, že město postupuje v souladu se zákonem.

Již od začátku roku město pravidelně informuje o přípravě zjednodušeného parkovacího systému – tedy JEDNA zóna, JEDEN tarif, JEDNA cena pro Říčaňáky 100 Kč za rok. I ostatní však kdekoliv v centru zaparkují – 5 Kč/30 min. a 40 Kč/den. Upravený systém bude respektovat vaše připomínky z mnoha veřejných setkání i písemných podnětů.

Do doby nového stanovení dopravního značení se všemi úpravami je celý systém pozastaven a parkovné se nevybírá. Nic na tomto postupu nemění ani to, že Krajský soud dal za pravdu městu a původní projekt potvrdil. Aktuálně odbor dopravy projednává poslední detaily úprav s dopravním inspektorátem PČR. O přesném termínu obnovení systému bude městský úřad občany včas informovat. Každý bude mít dostatek času zajistit si „kartu Říčaňáka“ za symbolických 100 Kč/rok, pokud ji ještě nemá.

Část parkoviště Pod hradem bude ZDARMA pro Říčaňáky i pro návštěvníky z okolních obcí.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena