Partnerství měst žije tancem aneb Kemp mládeže v Albertslundu

30. 9. 2013

 

Partnerské město našich Říčan dánský Albertslund uspořádal setkání mládeže, která má co ukázat. A právě my, členové TŠ Twist Říčany a tanečního studia Dance EB, jsme měli možnost naše město na tomto meetingu reprezentovat. 

 

Odlétali jsme z Prahy ve čtvrtek 5. 9. 2013 v ranních hodinách. Na kodaňském letišti se nás ihned ujali organizátoři akce a vzali nás na okružní jízdu po hlavním městě. Měli jsme mimo jiné možnost vidět turisticky vyhledávanou sochu Malé mořské víly a královský palác. Odpoledne jsme dorazili do Albertslundu (cca 15 km vzdálené) a přivítali se s ostatními účastníky. Druhý den byl pro nás připraven opravdu zajímavý program. Nejprve jsme si vyzkoušeli rozdávat rány na tréninku thaiboxu, a potom otestovali svou sílu a vytrvalost při lezení na horolezecké stěně a při slaňování z budovy. Večer jsme odpočívali v koncertním sále a nasávali příjemnou klidnou atmosféru, o kterou se postarala místní kapela. Sobota patřila prezentaci všech zúčastněných na náměstí v Albertslundu. Na pódiu se vystřídal pěvecký sbor ze Skotska, zazpívali a zatančili zástupci z Anglie, Německa a nechyběla ani účast místních umělců. Největší zájem lidí jsme si zasloužili právě my, zástupci dvou tanečních klubů z Říčan. Diváci nevěřícně kroutili hlavami nad rychlýma nohama stepařky Báry Gabrišové a rokenrolová vystoupení tanečníků TŠ Twist jim doslova brala dech. Čtyři dny uběhly jako voda a musím říci, že dánští organizátoři se o nás opravdu výborně starali a snažili se nám vždy vyjít vstříc.

 

Toto jsou střípky z mnoha zážitků, na které budeme jistě dlouho rádi vzpomínat. Myslím, že jsme také velmi dobře prokázali, že dva různé taneční kluby dokážou reprezentovat své město v zahraničí jako jedna parta. Cihlové stavby, žádné kopce, semafory, které odpočítávají změnu barvy, a další maličkosti – takové je Dánsko. A my ho mohli díky městu Říčany navštívit. Za tuto příležitost srdečně děkujeme a s radostí potvrzujeme, že jsme reprezentaci našeho města v Dánsku zvládli na jedničku.

 

 

Pokud chcete i vy vidět naše skvělé tanečníky, přijďte se podívat na finále Zlatého oříšku, které se uskuteční 6. 10. 2013 do nově zrekonstruovaného kulturního centra v Říčanech. Podívejte se také na weby partnerství měst a tanečních souborů http://twinning.ricany.cz, http://www.tstwist.cz/, http://www.danceeb.cz/.

 

 

za tanečníky

Lucie Mášová a Michaela Hronská

 

Zástupci města Říčany děkují za skvělou prezentaci našich zástupců, která byla vyjádřena i pořadateli, kteří byli opravdu nadšeni. Děkujeme za takovéto akce, které sdružují sportovní a kulturní kluby a děti v Evropě.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena