Plány Žákovského zastupitelstva na rok 2024

1. 3. 2024

Žákovské zastupitelstvo má i letos mnoho plánů a nápadů, na kterých pracuje.

Naším cílem je více se zviditelnit, a to nejen u studentů, ale i u ostatních věkových kategorií. Najít nás můžete na sociálních sítích jako je Tiktok, Instagram nebo Facebook. Sdílíme tam dění Žákovského zastupitelstva a nejen to.

Co se akcí týče, chceme, aby z toho každý něco měl, a tím jsme se také řídili. Pro seniory jsme si připravili workshopy týkající se mediální gramotnosti. Už po několikáté se také uskuteční benefiční koncert. Konat se bude v KC Labuť již 11. dubna. Pro studenty máme letos novinku, kterou bude dlouho očekávaný majáles.

Jedná se o akci organizovanou studenty pro studenty a chtěli bychom, aby se stal tradicí našeho města – přesně tak, jak je tomu u jiných měst. Těšit se můžete už 10. května na mnoho skvělých interpretů a také se můžete přijít podívat na turnaj v touch rugby (bezkontaktní formu ragby) žáků říčanských a okolních středních škol. Na základě pozitivních ohlasů z minulého roku jsme se rozhodli zopakovat i červnový turnaj v touch rugby pro žáky 2. stupně.

Plánujeme také další semináře, spolupráci s jinými organizacemi a mnoho dalšího.

Zaručujeme vám, že se máte na co těšit.

Představujeme vám předsedy komisí

Kromě předsednictva jsme si také zvolili předsedy komisí a rádi bychom vám je blíže představili.

Předsedkyní mediální komise se stala Anna Bláhová. Anička je letos v Žákovském zastupitelstvu už potřetí a má spoustu zkušeností, ve vedení komise tedy rozhodně nezklame. Je milá, spolehlivá a sympatická.

Pozice předsedy sportovní komise se ujal Mikuláš Bělohlávek. Miki je velmi nápaditý, má skvělé plány a představy. Můžeme toho od něj mnoho očekávat. Sportovní komisi povede rozhodně skvěle.

V naší poslední komisi, tedy kulturní, se předsedou stal Samuel Baroň. Už teď pro vás s ostatními členy plánuje akce, na které se můžete těšit. I za tak krátkou dobu nám Sam ukázal, že je velmi chytrý a má skvělé vize.

Starosta Matyáš Fořt (uprostřed), místostarostové Linda Nykodýmová <BR>a David VašekMikuláš BělohlávekSamuel BaroňAnna Bláhová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena