PO-PO-LES 2014

27. 6. 2014

Provolání pana krále

 

Letos jsme se my král Popoles 36 konečně zbavili své vlády.

Protože v roce 2013 nám odmítly poslušnost nadpřirozené bytosti zajišťující přiměřené počasí, uvrhli jsme je do plamenů pekelných a nahradili je jinými. Noví mrakomoři se osvědčili a na sobotu zajistili optimální počasí. Lidská čeládka toho náležitě využila a do pohádkového lesa se dostavila ve velmi hojném počtu. Do pohádek jsme je my sám pan král pouštěli postupně po skupinách proto, aby si jednotlivých pohádek mohli užít především malá lidská pacholata.

Jednotlivá pohádková zastavení splnila svoje poslání a tak věříme, že rodičové doma svým ratolestem přečtou pohádky, které byly na PO-PO-LESu prezentovány. U drobotě jsme někdy konstatovali závažné nedostatky ve vzdělání – tak to napravte, čeládko lidská!! A nepostrkujte svá pacholata, když se dobře baví, nebo ještě nemají domalováno.

Tato akce mé výsosti je zajištěna jen a pouze z našich pokladnic. Dukáty při ní získané budou plně použity na minulé ztráty a hlavně na ročník následující. Tak nám přišlo divné, že někteří účastníci prošli všemi pohádkami zadarmo. To je u Vás na Zemi teď zvykem?

Na druhou stranu k zásobování a dalšímu zajištění akce jsme využili pozemských zdrojů. Tak musíme poděkovat (i za minulý ročník) panu řezníkovi Buřtíkovi (ten nad nádražím), který zaručil skvělou kvalitu výrobků, kterých nese jméno. Dále ouřadu P-22, hajnýmu i ouředníkům co pečujou o prostředí.

Lidi můžeme ubezpečit, že při boji s drakem nedošlo k týrání zvířat, že sudičky jsou doopravdy tři. Viděli jste, že nejen Bobek nerad cvičí, že čarodějnice umí rozdávat facky, že milíř nezapálí les, že Lotrando stále nepředal svůj živnostenský list a že Špejbl s Máničkou umí krásně houpat. A Rumcajs se dobře množí a perníčky z chaloupky chutnají u nás nejlíp. Jsme pod kontrolou Krakonoše a čerti stále opékají buřty. A taky že les je po nás čistý.

 

I my sám pan král Vás, lidské červy, musíme poprosit o pomoc. Při výkonu svých úkolů neměly pohádkové bytosti čas věnovat se focení. A tak z akce nemáme žádnou dokumentaci. Prosím, zašlete nám na adresu pohoda.praha@atlas.cz pár fotek. Vždyť, když je někdo v lese ve své pohádce, nemá možnost si prohlídnout své kamarády – tak alespoň pár fotek…

A tak prohlašuji:

Vláda je předána králi Popolesu 37, a ten přivede svoje poddané a pohádkové postavy do lesa ve Strašíně 30. 5. 2015.

 

Těšíme se na Vás.

                                  OS Havraní , Na Ladech

                                  DS UCHO při TJ Sokol Uhříněves

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena