Poděkování

27. 6. 2014

Uplynulé čtyři roky byly pro mne zajímavou zkušeností, kdy jsem poznal mnoho lidí, kteří se v rámci svých povinností, nebo ve svém volném čase starají o to, aby se nám v Říčanech žilo lépe. Zvlášť těm, kteří tak konají zdarma nad rámec běžných povinností pečlivě a se zapálením patří poděkování dvojnásob.

Jako zástupci města můžeme lidem, kteří se věnují dětem, dospělým, či našemu okolí atp. pomoci tím, že jim aspoň trochu usnadníme podmínky pro jejich činnost – tedy jejich aktivitu podpoříme především finančně prostřednictvím grantů. To byl taky také jeden z důvodů, proč jsem po celou dobu mého působení spolu s některými dalšími přispíval do tohoto fondu, kde moc peněz nebylo.

Pozornost i poděkování si zaslouží i složky integrovaného záchranného systému (IZS) v čele s hasiči, kteří společně s rybáři odvedli vynikající práci např. během loňských povodní. A nejen tehdy.

Další, kterým bych rád poděkoval, jsou lidé v osadních výborech, výborech a komisích při městském úřadu a mnoho dalších. Radost mám z profesionalizace odborných výborů a komisí a věřím, že mnozí z nich nadále setrvají v těchto orgánech i v dalším období. Osobně mohu hodnotit především výbor pro výstavbu a dopravní komisi - všem moc děkuju za jejich čas a odbornou diskusi k řešení problémů města!

V neposlední řadě musím zmínit naše úředníky. Je mnoho těch, kteří dělají svou práci dobře a mnohdy nad rámec běžných povinností. Jejich aktivní přístup a samostatnost jsou příkladem pro ostatní, nebo by někdy aspoň mohli být.

Závěrem bych rád poděkoval zastupitelům, především pak kolegům v koalici, se kterými jsme, věřím, dokázali, že tvrdou prací a zkušenostmi lze i za nepříznivých podmínek vytěžit mnohé. Poznal jsem odborníky i lidi, se kterými jsem našel v mnohém společnou řeč. Ze všech bych vyzvednul kolegu z Rady města pana doktora Mrázka.

Všem těm bych rád touto cestou opětovně poděkoval a popřál hezké léto s možností načerpání sil tolik potřebných do další práce nejen pro město!

Miloslav Šmolík

radní a krajský zastupitel

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena