Poděkování

28. 2. 2022

Jmenuji se Stanislava Dvořáková a je mi 73 let. Byla jsem hospitalizovaná v nemocnici Benešov se zánětem močového měchýře (až do sepse), zánětem ledvin a covidem. Po třech dnech léčby a zaléčení rozhodli lékaři o mém převezení do Nemocnice Agel Říčany. Nebyla jsem ráda. Před zhruba deseti lety předcházela nemocnici v Říčanech nechvalná pověst. A tak mě převezli.

Po prvním dnu v této nemocnici jsem se v duchu začala omlouvat za to, že jsem do Říčan nechtěla. Poležela jsem si tady čtrnáct krásných dní. Takovou péči a laskavý přístup všeho personálu jsem za svůj život v žádné nemocnici, ve které jsem kdy ležela, nezažila. Píšu vám proto, abych jmenovitě poděkovala. Především paní doktorce, která mě v průběhu hospitalizace ošetřovala, MUDr. Anně Brabencové. Tolik empatie a laskavosti, to se jen tak nezažívá. Jestli po světě chodí živý anděl, je to ona. Dál bych chtěla vyjádřit veliké poděkování sestřičkám, jmenovitě Marii Suchomelové, Martě Hainlii, Ivaně Zbořilové, Renatě Zakuťanské, Katce Bubeníkové, Móně Dvořákové, Evě Volákové, Haně Víškové, Barboře Šimáčkové a Marii Kočové. Ta děvčata v péči o nás nechávala kus srdce, a to i v momentech, kdy měla těžkou a náročnou noc. I po takové noci přišla ráno k nám do pokoje a s úsměvem: „Dobré ráno, zlatíčka moje, jak se dneska máte?" V tu chvíli máte pocit, že jste doma s rodinou. Ještě jednou, všem jmenovaným sestřičkám obrovskou pochvalu a velikánský dík.

Dál chci vyslovit další velikou pochvalu sanitářům a sanitářkám. JAN NĚMEC. Ten pro mě zůstane legendou mezi sanitáři. Jeho přístup k pacientkám:  „Holky moje zlatý", to tak potěší, budu na něj vzpomínat do nejdelší smrti a další sanitářky Jitka Tremšínská, Martina Šmejkalová, Marie Rejholcová si zaslouží rovněž obrovskou pochvalu. A do kuchyňky Haničce Žákové. Dobrá duše, která mimochodem, roznášela to nejlepší jídlo, které jsem kdy v nemocnici jedla. A roznášela ho s úsměvem a vždycky měla pro nás pacienty dobré slovo.

Ještě jednou všem veliké poděkování. Děkuji. Děkuji. Děkuji.

Stanislava Dvořáková, Týnec nad Sázavou

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena