Poděkování

1. 4. 2022

 

V první řadě všem občanům, kteří se neskutečně rychle a účelně zapojili do pomoci Ukrajině. Ať finančně, přinesením potřebných věcí, ubytováním lidí, nebo třeba jenom tím, že dávají najevo svojí solidaritu. Poděkování patří i firmám, Městu, OSPODu, Koloběhu a všem ostatním, nelze tu vyjmenovat všechny.
Naši nejstarší občané si pamatují zvěrstva války. Moje generace si zase pamatuje rok 1968, kdy nás přijely „osvobodit“ ruské tanky. My jsme se tenkrát vojensky nebránili. Snad jsme věřili, že nás v tom ostatní státy nenechají. Tenkrát jsme stáli za Dubčekem a spol. Bohužel, všichni z vedení až na F. Kriegra nás v Rusku zradili a o několik měsíců později podepsali tzv. pendrekový zákon. Tím pro nás veškerý vojenský odpor skončil. Hodně lidí emigrovalo a jen díky pomoci lidí, kteří je přijali, mohli dál svobodně žít.
Teď je to ale jiné. Ukrajina se brání.  Má prezidenta, který se nebojí ruské agresi postavit a svojí odvahou inspiruje ostatní. Proto mějme na paměti, že Ukrajina bude potřebovat naší pomoc a solidaritu delší dobu.
A nakonec mi dovolte říct: jsem pyšná na našeho pana premiéra i na celou Českou republiku (konečně nejen po sportovních úspěších).

Na konec:

Ještě jednou se vracím k parkování v Říčanech. Potkávám lidi, kteří se mě ptají, jak to tedy vlastně s parkováním je. Od 1. března 2022 jsou veškeré úpravy ohledně parkování pozastaveny. Parkovné se neplatí nikde, ani na nádraží a na náměstí TGM. Platnost zakoupených parkovacích karet je pozastavena a bude automaticky prodloužena o dobu, kdy bude parkovací systém pozastaven (karty se nevrací a peníze také ne). Jak dlouho to bude platit? To zatím asi neví nikdo. Vedení města by mělo vzít na vědomí nejen to, že KÚ zneplatnil tato opatření, ale že hodně lidem se nelíbilo nejen opatření, ale i to, jakým způsobem to bylo uskutečňováno (neprojednání s lidmi, přihlouplé retardéry, parkovací místa v některých ulicích proti zdravému rozumu, atd.).

Karla Egidová, zastupitelka (ODS)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena