Poděkování

30. 10. 2022

Je po volbách a život se nám zase pomalu vrací do normálních kolejí. Přestaneme se chlubit, co všechno jsme sami dokázali, nebo naopak, co jsme nemohli udělat, protože jsme nebyli vyslyšeni.

Poděkování:

Velké poděkování patří všem občanům, kteří přišli k volbám. Díky za hlasy pro SPOLU a za sebe velké díky za hlasy, které mě dostaly z 8. místa na 2. místo a tím opět do Zastupitelstva. Ono není řešení nadávat u sklenice piva na to, co se mi nelíbí, ale jít k volbám a snažit se to změnit. 

Upozornění:

Po dvou letech, kdy jsme se jakž takž naučili žít s covidem, nás zasáhla jiná krize. Hlavně kvůli ruské agresi vůči Ukrajině rostou ceny energií a mnoho lidí se obává, že nárůst nákladů nezvládne. Vláda vyhlásila několik programů pro pomoc občanům (i když někdy možná trochu chaoticky a nepřehledně), které by měly dopady krize zmírnit. Ale když je člověk zvyklý celý život pomoci si sám a nespoléhat na pomoc zvenčí, cítí určitý stud, že sám na to nestačí. Proč to píši? Nestyďme se požádat o pomoc. Žádost o pomoc jak dosáhnout na příspěvky může být anonymní. Když zavoláte na sociální odbor Městského úřadu, určitě vám rádi poradí kam se obrátit, co vyplnit, abyste na pomoc dosáhli. Obrátit se můžete i na Úřad práce. Nenechme se strašit katastrofickými scénáři, ale využijme všechny možnosti, které nám stát nabízí, aby byl dopad krize na náš život co nejmenší.

 

Karla Egidová, zastupitelka (SPOLU/ODS)

 

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena